NL / EN
Jeadvocaat:
Rechtspraak
Beslissing Klachtencommissie RvdK
30.07.15
Blijkens onderstaande beslissing van de Klachtencommissie blijkt hoe belangrijk het kan zijn om te klagen indien je het niet eens bent met een raadsrapport.... lees verder »
Cliënten in de zaak tegen BAA door de Rechtbank toch aangemerkt als benadeelde partij
06.07.15
Mr. Richard Korver werd door diverse personen benaderd die stelden benadeeld te zijn door Budget Advies Almere. Dit bedrijf stelde zelf dat zij alleen... lees verder »
Kort Gedingrechter: naam moordenaar mag WEL op internet gepubliceerd
01.05.15
Vandaag heeft de Kort Gedingrechter van de Rechtbank Groningen uitspraak gedaan in de zaak van moordenaar E. tegen een aantal rechtspersonen die de belangen van... lees verder »
Arbeidsovereenkomst bij dienstverband au pair
13.02.15
In de zaak die een Bulgaarse au pair aanspande tegen het gezin waar zij verbleef heeft de Kantonrechter inmiddels een belangrijke tussenbeslissing afgegeven. In... lees verder »
Vonnis in zaak Remzi Cavdar
03.12.14
Remzi Cavdar laat weten dat hij niet berust in de teleurstellende uitspraak die de Rechtbank vandaag deed in zijn zaak. Remzi spande een zaak aan tegen de... lees verder »
Rechtbank Den Haag uit zich over rol van geloof ouders in zaak omtrent omgangsregeling
29.07.14
In een zaak omtrent een omgangsregeling waarin mr. Korver de moeder vertegenwoordigt, heeft de Rechtbank Den Haag zich uitgelaten over de rol van het geloof van... lees verder »
Uitspraak in art 12 zaak tegen oud directeur Hofnarretje
15.05.14
Vandaag werd de beslissing van het Gerechtshof te Amsterdam met betrekking tot het verzoek de heer D., oud directeur van het Hofnarretje, te vervolgen bekend... lees verder »
Rechtbank Amsterdam moet stagiaire terugnemen
27.02.14
Afgelopen dinsdag diende er een Kort Geding tegen de Rechtbank Amsterdam. Teneinde er zeker van te zijn dat deze zaak onafhankelijk zou worden beoordeeld werd... lees verder »
Belangrijke uitspraak voor au pairs
08.10.13
Op grond van regelgeving mag een buitenlander in Nederland als au pair optreden gedurende de periode van een jaar. Daarna dient de au pair, indien zij langer... lees verder »
Moeder krijgt en behoudt eenhoofdig gezag
09.08.13
In deze zaak wenste onze cliënte het eenhoofdig gezag te verkrijgen over één van haar kinderen en het eenhoofdig gezag over het andere kind te behouden,... lees verder »
Kort Geding tussen incassobureau en bank
02.08.13
Incassobureau int vorderingen in opdracht van Bank. Incassobureau houdt kosten en provisie in en betaalt het overige geïnde door aan de Bank. Omdat de Bank... lees verder »
Arrest Hof Leeuwarden d.d. 28 juni 2013 schadevergoeding slachtoffer mensenhandel
01.07.13
Omdat de rechtspraak reorganiseert publiceert zij thans geen uitspraken, vandaar dat mr. Richard Korver thans op zijn eigen (kantoor)site overgaat tot... lees verder »
Schadevergoeding slachtoffer mensenhandel
28.06.13
Het slachtoffer van mensenhandel dat in eerste aanleg 945.000 toegewezen kreeg door de Rechtbank Leeuwarden heeft vandaag door het Hof in Leeuwarden €... lees verder »
Geen ontzetting uit ouderlijke macht na 'vermoedens' Munchhausen by Proxy
21.01.13
Mr. Richard Korver staat de moeder bij waarvan de Raad voor de Kinderbescherming vermoedt dat zij lijdt aan het syndroom van Munchausen by Proxy. De zaak werd... lees verder »
De van het gezag ontheven vader wordt niet als belanghebbende aangemerkt.
21.01.13
In een zaak waarbij mr. Richard Korver de moeder bijstond inzake de verlenging van de ondertoezichtstelling (OTS) en uithuisplaatsing (UHP) bepaalde het Hof dat... lees verder »
Rechtbank Leeuwarden: Ex-prostituee is slachtoffer van slavernij. Schadevergoeding van bijna één miljoen euro toegekend.
27.07.12
De Rechtbank Leeuwarden heeft op 26 juli ll. (of 25??) een verdachte veroordeeld voor het langdurig uitbuiten van een Nederlandse vrouw die in de prostitutie... lees verder »
Slachtoffers laken tevredenheid OM in Amstelveense zedenzaak
23.07.12
In de Amstelveense zedenzaak heeft het Openbaar Ministerie laten weten tevreden te zijn met de beslissing van de Rechtbank. Die beslissing hield onder meer een... lees verder »
mr. Richard Korver over het spreekrecht op rechtspraak.nl
01.06.12
De website van de Raad voor de Rechtspraak (www.rechtspraak.nl) brengt een nieuwsbrief uit die dit keer onder meer handlede over het wetsvoorstel tot... lees verder »
Eis tot schadevergoedingen in zaak Robert M./Richard van O.
02.04.12
Op maandag 2 april 2012 zullen de ouders in de Amsterdamse Zedenzaak hun eisen tot schadevergoeding indienen. Mr. Richard A. Korver die in deze zaak 47 kinderen... lees verder »
mr. Korver over blunderend OM in moordzaak Friesland
22.12.11
mr. Richard A. Korver staat de moeder van een in Sneek vermoorde jonge vrouw bij. Die moeder moest uit lokale media vernemen dat de zaak op zitting was geweest.... lees verder »
Rechtbank worstelt met nieuwe slachtofferwetgeving
01.09.11
Klagers willen een afschrift van het strafdossier in de zaken tegen de personen die hun vader zouden hebben gedood. Zij hebben dit eerst aan de officier van... lees verder »
Uitspraak onderzoek Maas, hoofdverdachte
30.07.11
Onderzoek Maas: Onderzoek gericht op mensenhandel (loverboy praktijken) in Purmerend en Amsterdam. In deze zaak stond mr. Richard A. Korver met assistentie van... lees verder »
Uitspraak onderzoek Maas, inzake de hoofdverdachte
30.07.11
Onderzoek Maas: Onderzoek gericht op mensenhandel (loverboy praktijken) in Purmerend en Amsterdam. In deze zaak stond mr. Richard A. Korver met assistentie van... lees verder »
Ruim vier ton schadevergoeding voor slachtoffers pooierbende
24.07.11
RTV Noordholland berichtte over een zaak waarbij mr. Richard A. Korver van ons kantoor 3 slachtoffers bij stond. De tekst van het bericht ziet u hieronder, de... lees verder »
RECHTERS STRENGER BIJ BESLAGLEGGING
16.07.11
Een verzoek tot het leggen van beslag wordt voortaan niet meer klakkeloos ingewilligd door de rechter. Met ingang van 1 juli 2011 gelden er striktere... lees verder »
Verkracht door bewindvoerder. Wederom toegelaten tot de WSNP
07.07.11
Wettelijke Schuldsanering. Verzoek tot hernieuwde toelating binnen 10 jaar. Op grond van zeer uitzonderlijke situatie wordt appellante toch tot de... lees verder »
Verzoek ondertoezichtstelling en UHP afgewezen
06.06.11
Mr. Richard A. Korver van ons kantoor stond een 15-jarig meisje en haar moeder bij aangaande het verweer tegen het verzoek ondertoezichtstelling en... lees verder »
Slachtoffer geen recht van spreken in wraking bij strafzaak
30.05.11
Het slachtoffer komt geen rol toe bij de bespreking van de aangevoerde gronden voor de wraking omdat het slachtoffer wel een deelnemer aan het strafproces is,... lees verder »
Rechtbank met succes gewraakt in OTS zaak
24.05.11
Via onderstaande link komt u bij de - om privacyredenen - geannonimiseerde uitspraak van wrakingskamer van de Rechtbank Den Haag. Mr. Richard A. Korver van ons... lees verder »
TBS mogelijk zonder rapportage?
18.05.11
Vandaag, 18 mei werd de verdachte in de moord op Jesse D. veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en TBS, dit terwijl verdachte geweigerd had mee te werken aan... lees verder »
Tegenpartij vraagt uitvoerbaarheid van vonnis eerste aanleg te vernietigen
01.05.11
In een echtscheidingsprocedure waarbij de vrouw alle middelen in de strijd gooit om het onze client moeilijk te maken heeft de vrouw verzocht de uitvoerbaarheid... lees verder »
Rechtbank neemt beslissingen in Amsterdamse zedenzaak
31.03.11
mr. Richard A. Korver van ons kantoor staat veel (ouders van) slachtoffers in, wat in de pers: de Amsterdamse Zedenzaak is gaan heten, bij. Vandaag, 31... lees verder »
Raad voor de Kinderbescherming & BJZ moeten gerechtelijke uitspraak respecteren
07.03.11
Op 4 maart 2011 diende voor de voor Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam een bijzonder Kort Geding. Op 3 maart was er bij de unit jeugd van diezelfde... lees verder »
Uitspraak over schoolverzuim
14.01.11
Op woensdag 12 januari jl. deed het Gerechtshof Amsterdam uitspraak in het Hoger Beroep van de heer V.. V. werd vervolgd in verband met een vermeende schending... lees verder »
Hof weigert eerst minderjarige te horen
03.12.10
Hof Den Haag deed uitspraak in het Hoger Beroep dat een moeder aanspande tegen de uithuisplaatsing, ondertoezichtstelling van haar 3 kinderen alsmede tegen de... lees verder »
Zaak vrouwenhandel terug naar rechtbank
25.10.10
AMSTERDAM - De rechtbank in Alkmaar moet een vrouwenhandelzaak die eerder strandde, toch behandelen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten, aldus een... lees verder »
Dwangakkoord geëist tegen vijf schuldeisers, met succes!
19.10.10
Voor de Rechtbank Groningen diende een Kort Geding waarin op 15 oktober 2010 uitspraak werd gedaan. In deze kwestie heeft de schuldenaar een akkoord aangeboden... lees verder »
uitspraak zaak Florian K.
08.10.10
In de zaak Florian K. stond mr. Korver een van de slachtoffers bij, Florian K. werd tot 5 jaar cel veroordeeld. Klik hieronder voor de gehele uitspraak.... lees verder »
Wet dwangsommen bestuursrecht, wanneer begint termijn?
04.09.10
mr. Richard A. Korver staat een ondernemer bij die in grote financiele moeilijkheden verkeert. Hij deed een aanvraag voor een BBZ-krediet. De gemeente nam maar... lees verder »
Zaak Florian K.
03.09.10
mr. Richard A. Korver van ons kantoor stond -met assistentie- van mr. A.P. Hendriks- een slachtoffer van Florian K. bij.  K. kreeg de straf voor het... lees verder »
Klachtencommissie BJZ stelt advocaten vader in het gelijk
03.09.10
Namens een van onze cliënten dienden wij een reeks aan klachten in tegen Bureau Jeugdzorg die de Rechtbank onder meer onjuist en te laat voorlichtte over de... lees verder »
Aanhouding onterecht gewelddadig
27.08.10
Henk K., client van mrs. A.P. Hendriks en Richard A. Korver werd op 2 augustus ten onrechte aangehouden nu hij zich de vrijdag daarvoor vrijwillig had gemeld op... lees verder »
Hart van Nederland over Florian K.
20.08.10
Vandaag, 20 augustus 2010, werd de zaak van Florian K. eindelijk inhoudelijk behandeld door de Amsterdamse Rechtbank. Zijn slachtoffers waren veelal afwezig, zo... lees verder »
Uitspraak in tuchtzaak accountant
18.08.10
mr. Richard A. Korver stond zowel in eerste aanleg als in hoger beroep een accountant bij die voor zijn tuchtrechter was gedaagd. Uitspraak van de College... lees verder »
Kinderrechter met succes gewraakt
05.08.10
In een verzoek verlenging uithuisplaatsing en verlenging ondertoezichtstelling van twee minderjarigen, heeft mr. Richard A. Korver van ons kantoor met succes de... lees verder »
Falende bewindvoerder WNSP
05.07.10
Mevrouw T. heeft drie jaar lang in de WSNP gezeten. Vanaf het begin is een onjuist vrij te laten bedrag berekend door de toenmalige bewindvoerder. Op enig... lees verder »
Cliënt vrij na kort geding
18.06.10
Cliënt wordt om 9 uur aangehouden nadat hij een ontbieding bureau heeft gehad en is verhoord tot 13:00 uur. Het is maandag 14 juni, om 13:30 begint de eerste... lees verder »
Echtgenoot hoeft koffer niet te controleren
04.06.10
Op 17 mei 2010 Heeft het Hof Amsterdam besloten mevrouw P., cliënt van advocaat mr. Richard A. Korver, vrij te spreken van de invoer van cocaïne in... lees verder »
Uitspraak Hof zaak Cevat
14.05.10
Via onderstaande link kunt u de uitspraak van het Hof Amsterdam raadplegen omtrent de dood van agente Gabrielle Cevat. De nabestaanden (moeder, broers en... lees verder »
Eigen kracht conferentie onder leiding van een door het hof aan te wijzen deskundige?
14.05.10
Eigen kracht conferentie onder leiding van een door het hof aan te wijzen deskundige? Ondanks een positief advies van prof. mr. Doek weigert het Hof een Eigen... lees verder »
Dwangakkoord en huwelijkse voorwaarden
24.04.10
Dwangakkoord en belangenafweging. Heeft schuldeiser in redelijkheid tot weigering van instemming met de schuldregeling kunnen komen, in aanmerking genomen de... lees verder »
Moeder neemt geen genoegen met gevolg uitspraak Hof
24.04.10
Art 12 Sv klachtprocedure. Klacht afgewezen ondanks nalatigheid gemeente. Geen vervolging wegens overtreden wettelijke voorschriften. Overtreding is weliswaar... lees verder »
Hof Amsterdam heft OTS op
16.04.10
In de zaak van mevrouw J. was een omgangsregeling van toepassing tussen de vader en het kind. Dat was de reden voor de ondertoezichtstelling (OTS). Vader meende... lees verder »
Advocaat Korver benoemt 4 positieve elementen in arrest Borstkankerzaak
09.02.10
De advocaat van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann, De Borstkanker Vereniging Nederland en drie dames ouder dan 75, mr. Richard A. Korver, laat weten... lees verder »
Moeder verdronken jongen sleept Nederlandse Staat voor Europese Hof voor Rechten van de Mens
01.01.10
Al eerder berichtten wij over de zaak van Sergio, een 19-jarige jongen die in het water bij strand Blijburg te Amsterdam kwam te overlijden. Inmiddels heeft het... lees verder »
Vervallen verklaring aanwijzing
30.12.09
In de zaak van mevrouw X, cliente van mr. A.P. Hendriks, heeft Bureau Jeugdzorg een aanwijzing gegeven aan onze cliente. Die aanwijzing behelste onder meer dat... lees verder »
Rechtbank Amsterdam verklaart aanwijzigingen vervallen
14.12.09
In diverse zaken die mr. Richard A. Korver heeft behandeld aangaande schriftelijke aanwijzingen die door Bureau Jeugdzorg aan zijn cliënten waren verstrekt,... lees verder »
Openbaar ministerie niet-ontvankelijk in onderzoek Sierra
16.11.09
In deze zaak waarin vier Bulgaren en een Nederlander terecht stonden voor vrouwenhandel en uitbuiting in de prostitutie in i.a. Groningen, Alkmaar en... lees verder »
Megazaak vrouwenhandel, Openbaar Ministerie mogelijk niet ontvankelijk. Uitspraak donderdag 5 november 16.00 uur
04.11.09
Donderdag 5 november a.s. om 16.00 uur doet de Rechtbank Alkmaar uitspraak op de preliminaire weren die door de verdediging van 5 verdachten van mensenhandel (4... lees verder »
Rechtshulp slachtoffers in de knel
01.11.09
Al eerder voerde mr. Richard A. Korver een Kort Geding tegen de Raad voor Rechtsbijstand i.v.m. een halstarrige weigering om extra uren toe te kennen in een... lees verder »
Uithuisplaatsing afgewezen
26.08.09
De kinderen van onze cliente, mevrouw X, waren uit huis geplaatst omdat de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg meenden dat zij o.a. in verband... lees verder »
Uitspraak WA-Jong zaak
02.08.09
Weigering AAW-uitkering. Eerste arbeidsongeschiktheidsdag. Niet voldaan aan inkomenseis. Onderzoek ter zitting rechtbank ten onrechte achterwege gelaten. Geen... lees verder »
Hof Amsterdam oordeelt dat Gemeente Amsterdam wel degelijk strafbaar handelde
25.06.09
Op 22 juni 2009 heeft het Hof Amsterdam uitspraak gedaan in artikel 12 procedure die de moeder van de verdronken Sergio had aangespannen. Sergio is op 30 juli... lees verder »
Diverse strafvorderlijke vragen aan Civiel Hof voorgelegd
25.05.09
Voor een gedetineerde client, Z, is middels een Kort Geding gepoogd de detentie te laten eindigen. Het Hof Den Haag geeft in haar arrest diverse criteria voor... lees verder »
Uitspraak Herengrachtverkrachting
21.05.09
In de zaak van de Herengrachtverkrachting stond mr. Richard A. Korver het slachtoffer bij. De uitspraak kunt u via de link hieronder.... lees verder »
Hof Amsterdam bevestigt termijn goede trouw WSNP-schulden op 5 jaar
10.05.09
Het Hof Amsterdam deed op 10 april 2009 uitspraak in 1 van de zaken van advocaat mr. Richard A. Korver. Het ging om een ex-ondernemer die in financiele... lees verder »
Hoger Beroep tegen veroordeling leerplichtwet
18.03.09
mr. Richard A. Korver stond de heer Vinkenoog bij die weigerde informatie te verstrekken aan de GG&GD arts over zijn zoontje. Vinkenoog wilde dat niet omdat... lees verder »
Pleitnota leerplichtwetzaak
16.03.09
Hieronder treft u een link waarmee u de pleitnota (in geanonimiseerde versie) kunt lezen aangaande de leerplichtzaak van 16 maart 2009. In deze zaak werd een... lees verder »
Pro Justititia rapportage ver beneden de maat
26.01.09
Het Centraal Medisch Tuchtcollege heeft geoordeeld dat een zogenaamde pro justitia rapportage (een rapportge van deskundigen opgesteld op verzoek van de... lees verder »
Ymere verliest voorlopige voorziening
16.01.09
Voorlopige voorziening ex artikel 287 lid 4 van de Faillissementswet. Saniet is toegelaten tot de wettelijke schuldsaneringsregeling. Verhuurder is... lees verder »
Moeder verliest gezag.
16.01.09
MK Gezag. Bij eerdere beschikking is het verzoek vd CA tot teruggeleiding vd minderjarige naar de VS afgewezen. Thans is het verzoek van de vader tot eenhoofdig... lees verder »
YMERE verliest kort geding
28.12.08
mrs. Richard A. Korver en Anneliek P. Hendriks stonden een echtpaar bij dat bedereigd werd met huisuitzetting terwijl er een WSNP-aanvraag liep. De verhuurder,... lees verder »
Zedenslachtoffer heeft geen recht op dossier
22.11.08
De Kort Geding rechter te Den Haag heeft het verzoek van een zedenslachtoffer, daarbij gesteund door LANZS, de Staat te veroordelen tot afgifte van een kopie... lees verder »
Zedenslachtoffer krijgt dossier niet
06.11.08
ZEDENSLACHTOFFER KRIJGT DOSSIER NIET De Kort Geding rechter te Den Haag heeft het verzoek van een zedenslachtoffer, daarbij gesteund door LANZS, de Staat te... lees verder »
Pleitnota kort geding zedenslachtoffer
04.11.08
Hieronder treft u de pleitaantekeningen voor de zitting van 5 november 2008 voor het slachtoffer en de Stichting LANZS.... lees verder »
Borstkankerzaak, Memorie van Grieven
01.11.08
Geïnspireerd door de woorden van de vooraanstaand kankerspecialist, dr. Pinedo, bij diens afscheid van de VU vorige week en teleurgesteld door een falende... lees verder »
Ondernemer die veroordeeld was voor bestuurdersaansprakelijkheid
17.10.08
Ondernemer die veroordeeld was voor bestuurdersaansprakelijkheid toch toegelaten tot WSNP.Goede trouw / Wending ten goede Bij het Hof Den Haag diende een zaak... lees verder »
WSNP - Voorlopige Voorziening- Ontruimingsbescherming
17.10.08
Mrs. Korver & Hendriks stonden een echtpaar bij dat bedreigd werd met een uithuisplaatsing terwijl de vrouw hoogzwanger was en de man van de Rechtbank reeds... lees verder »
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd
17.10.08
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd... lees verder »
WSNP Wetswijzingen
16.10.08
WSNP Wetswijzingen... lees verder »
Kort Geding Rechter 4 september MORATORIUM ARCHIEF
12.09.08
De Kort Geding Rechter van de Rechtbank Amsterdam heeft op 4 september 2008 regels aangegeven die gelden rondom het aanhangig maken van een executiegeschil... lees verder »
Hof doet eerste uitspraak dwangakkoord
12.09.08
LJN: BF0769, Gerechtshof Arnhem , 107.004.898 voorheen rekestnr: 0800252   Datum uitspraak:    12-09-2008Datum... lees verder »
Recent arrest in de dwangakkoordenkwestie
08.08.08
LJN: BD9626, Gerechtshof Arnhem , 107.004.898Datum uitspraak:    05-08-2008Datum publicatie:   ... lees verder »
Arrest Hof procedureregels dwangakkoorden
06.08.08
LJN: BD6836, Gerechtshof Arnhem , Zaaknummer 107.004.898 (voorheen rekestnr: 0800252)  Datum uitspraak: 10-07-2008 Datum publicatie: 10-07-2008... lees verder »
Hof geeft richtlijnen voor procedure dwangakkoord
06.08.08
Het hof zet in deze beschikking de route uit die gevolgd moet worden (zowel in eerste aanleg als in appel) als er een beroep op artikel 287a van de... lees verder »
Nieuwe wetgeving dwangakkoorden
05.08.08
Op basis van nieuwe wetgeving worden thans de eerste procedures gevoerd om zogenaamde dwangakkoorden tot stand te brengen. Een dwangakkoord verplicht een... lees verder »
Dwangakkoord en goede trouw
05.08.08
Nu het sinds de wetswijziging van 1 januari 2008 op de weg van de schuldenaar ligt om aan te tonen dat hij ten aanzien van (het ontstaan van) zijn schulden te... lees verder »
Tuchtrecht, accountants
27.12.07
LJN: BC4553, College van Beroep voor het bedrijfsleven , AWB 07/285  Datum uitspraak: 27-12-2007 Datum publicatie: 19-02-2008 Rechtsgebied:... lees verder »
Beeindiging WSNP in Hoger Beroep zonder schone lei
21.09.07
LJN: BC0322, Gerechtshof Amsterdam , R07/00741  Datum uitspraak: 21-09-2007 Datum publicatie: 20-12-2007 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure:... lees verder »
Je gaat dood is niet altijd bedreiging
20.02.07
mr. Korver stond een jongen bij die zijn leraar bedreigde. De zaak eindigde in een vrijspraak.... lees verder »
Verkort arrest
01.02.07
lees verder »
63 jarige moet werken in de WSNP
15.12.06
LJN: BA2993, Gerechtshof Amsterdam , 06/01403  Datum uitspraak: 15-12-2006 Datum publicatie: 20-04-2007 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure: Hoger... lees verder »
Annotatie
05.09.06
lees verder »
Tuchtrecht, afdracht overdrachtsbelasting door notaris
25.08.05
LJN: AU1912,Notariskamer Gerechtshof Amsterdam , 519/2005   Datum uitspraak: 25-08-2005 Datum publicatie: 01-09-2005 Rechtsgebied: Civiel overig Soort... lees verder »