NL / EN
Jeadvocaat:
Publicaties
Deskundigenonderzoek naar Marcos R. en Admilson R.; Waarom gingen ze moorden?
28.10.15
Op de tweede dag van het strafproces voor de Rechtbank te Assen werden door de verdediging deskundigen opgeroepen ten aanzien van de broers die onder andere... lees verder »
Het Hof gelast nader onderzoek in zaak Iris van den Hooff
21.10.15
De nabestaanden van de in de zomer van 2014 dood aangetroffen Iris van den Hooff konden niet leven met de beslissing van politie en justitie om de zaak af te... lees verder »
Weigering dossier zonder wettelijk vereiste toestemming R-C
09.10.15
Mr. Richard Korver staat een slachtoffer van zeer ernstig geweld bij. Het slachtoffer wilde het dossier hebben van de Officier van Justitie. De Officier... lees verder »
Moordverdachte geen lid van schietclub, wel vergunning
18.08.15
Mr. Richard Korver staat de nabestaanden van de overleden Raja Draaisma bij. Naar nu blijkt had de verdachte volgens berichten in de pers nog wel een vuurwapen... lees verder »
Familie Iris van den Hooff: “Het Hof is onze laatste hoop”
11.08.15
De familie van Iris van den Hooff laat via haar raadsman mr. Richard Korver weten dat het Hof woensdagmiddag hen zal horen ter zake het door hen ingestelde... lees verder »
Nabestaanden Michel Henriquez nemen advocaat Richard Korver in de arm
06.08.15
De familie van de op 27 juni 2015 in Den Haag door politiegeweld om het leven gekomen Michel Henriquez heeft advocaat Richard Korver gevraagd hun belangen... lees verder »
Hof: geen nader onderzoek nodig in zaak Claudia Oskam
04.08.15
Het Hof geeft aan dat er geen nader onderzoek nodig is in de zaak van Claudia Oskam. mr. Korver staat de verdachte in deze zaak bij. U kunt het volledige... lees verder »
Klachtenregeling
30.07.15
Door op onderstaande link te klikken kunt u de klachtenregeling van Korver & Van Essen advocaten inzien.... lees verder »
Cliënten in de zaak tegen BAA door de Rechtbank toch aangemerkt als benadeelde partij
06.07.15
Mr. Richard Korver werd door diverse personen benaderd die stelden benadeeld te zijn door Budget Advies Almere. Dit bedrijf stelde zelf dat zij alleen... lees verder »
Richard Korver geeft commentaar op de uitspraak: Kun je het leed van misbruik binnen een sekte laten vergoeden?
21.04.15
Kun je schadevergoeding krijgen voor seksueel misbruik, abortussen, gederfd inkomen en therapie na jarenlang verblijf in een leefgemeenschap? De Zaak. Een... lees verder »
Richard Korver te gast bij radioprogramma Opiniemakers
25.03.15
Nausicaa Marbe bespreekt met ons de kwesties van de week en doet dat met een aantal spraakmakende gasten: strafrechtadvocaat Richard Korver, PvdA-raadslid... lees verder »
Moordproces onzeker na beroerte verdachte: advocaat Korver verzoekt schorsing van vervolging
25.03.15
Moordproces onzeker na beroerte verdachte HAARLEM -  De rechtbank in Haarlem schakelt een gespecialiseerde arts in om te kunnen bepalen of de... lees verder »
Ouders Michelle Mooij klagen staat aan
25.03.15
ALKMAAR De nabestaanden van Michelle Mooij klagen de staat aan. Zij eisen een schadevergoeding en willen een nieuw onderzoek naar de dood van hun dochter door... lees verder »
Arbeidsovereenkomst bij dienstverband au pair
13.02.15
In de zaak die een Bulgaarse au pair aanspande tegen het gezin waar zij verbleef heeft de Kantonrechter inmiddels een belangrijke tussenbeslissing afgegeven. In... lees verder »
OM eist drie jaar in zaak Michelle Mooij
13.02.15
  Het Openbaar Ministerie eist drie jaar cel tegen Ian A. wegens verkrachting, mishandeling en dreiging met brandstichting in de zaak Michelle... lees verder »
Spreekrechtverklaringen in de zaak van Michelle Mooij
11.02.15
Hieronder treft u, op verzoek van de familie Mooij, de spreekrechtverklaringen aan die de nabestaanden van Michelle Mooij (ouders en broer) vandaag ter zitting... lees verder »
Slachtoffer klaagt met succes over slechte bejegening Openbaar Ministerie Amsterdam
06.02.15
Een slachtoffer van een ernstig verkeersongeval kwam er maar niet achter wat er met de verdachte in deze zaak was gebeurd. Het slachtoffer reed op een fiets en... lees verder »
De dochters van overleden moeder vragen grafverbod
07.01.15
Vandaag dient in Leeuwarden een zaak bij de Rechtbank inzake het om het leven brengen van Miranda O.. Miranda laat veel familie na, waaronder drie dochters.... lees verder »
Vonnis in zaak Remzi Cavdar
03.12.14
Remzi Cavdar laat weten dat hij niet berust in de teleurstellende uitspraak die de Rechtbank vandaag deed in zijn zaak. Remzi spande een zaak aan tegen de... lees verder »
Mr. Richard Korver in de Volkskrant inzake Remzi
11.11.14
Mr. Richard Korver is geïnterviewd door de Volkskrant in de zaak van Remzi. U vindt dit artikel in PDF formaat door op onderstaande link te klikken.... lees verder »
Mr. Korver in de Volkskrant inzake Roberts M.
11.11.14
Mr. Richard Korver is door de Volkskrant geïnterviewd omtrent de schadeclaims in de zaak Roberts M.. U vindt dit artikel in PDF formaat door op... lees verder »
Zaak Remzi tegen WSG
09.09.14
Op 10 september 2014 dient de zaak van Remzi tegen de William Schrikker Groep. Remzi is een jongen die zijn verloren jeugd claimt. Remzi stond onder toezicht en... lees verder »
Artikel in BN De Stem: Was dood Claudia Oskam moord of doodslag?
17.07.14
Middels onderstaande link kunt het artikel lezen dat in BN De Stem verscheen omtrent de zaak waarin advocaat Richard Korver verdachte William R.... lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd over beslissing OM
16.07.14
Hieronder leest u het artikel van Nieuws.nl dat verscheen naar aanleiding van de reactie van mr. Korver op het persbericht van het Openbaar Ministerie waarin... lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd
15.07.14
De familie van de man die in zou hebben ingebroken bij het Frans Ottenstadion en daar tijdens zijn aanhouding onwel werd waarna hij later, na in coma te hebben... lees verder »
Mr. Korver in Dit is de Dag
16.05.14
In deze uitzending van Dit is de Dag vertellen Priscilla en Marcel hun verhaal over het misbruik van hun dochtertje en hun strijd tegen kindermisbruik. Zij... lees verder »
Mr. Korver in Trouw
20.04.14
De Hoge Raad verbiedt pedofielenvereniging Martijn. In onderstaand artikel van Trouw beantwoordt mr. Korver de vraag: Geeft de rechter hiermee een... lees verder »
Mr. Korver in EenVandaag
08.04.14
In EenVandaag bespreekt mr. Korver de problematiek omtrent de huisvesting van en toezicht op vrijgekomen zedendelinquenten. De uitzending is te bekijken... lees verder »
Richard Korver: besluit van OM over noodweer niet langer in achterkamers
01.04.14
Mr. Korver heeft bij Metro nieuws een interview gegeven naar aanleiding van de overval in Deurne waarbij twee overvallers om het leven kwamen. Het artikel is te... lees verder »
Rechtbank Amsterdam moet stagiaire terugnemen
27.02.14
Afgelopen dinsdag diende er een Kort Geding tegen de Rechtbank Amsterdam. Teneinde er zeker van te zijn dat deze zaak onafhankelijk zou worden beoordeeld werd... lees verder »
Mr. Korver staat ROC student bij in Kort Geding tegen de Staat
25.02.14
Mr. Korver staat in een Kort Geding een student van het ROC bij die haar stageplek bij de Rechtbank Amsterdam kwijt is geraakt omdat zij niet heeft gemeld dat... lees verder »
Mr. Korver jurylid van de Jan van Dijk Victomology and Victim's Rights Award
06.01.14
Op dinsdag 19 november 2013 werd op het Ministerie van Veiligheid en Justitie de ‘Jan van Dijk Victomology and Victim’s Rights Award’ gelanceerd. Mr.... lees verder »
Artikel perikelen bij Jeugdzorg in AD
21.08.13
Het AD wijdde zaterdag 17 augustus 2013 een artikel aan de perikelen bij Jeugdzorg, met als titel: “Kinderen de dupe van fouten bij Jeugdzorg”. Onder meer... lees verder »
Moeder krijgt en behoudt eenhoofdig gezag
09.08.13
In deze zaak wenste onze cliënte het eenhoofdig gezag te verkrijgen over één van haar kinderen en het eenhoofdig gezag over het andere kind te behouden,... lees verder »
Artikel Vrij Nederland van 13 april 2013
10.05.13
Mr. Richard Korver publiceerde in oktober 2012 het boek 'Recht van Spreken'. Dit verscheen bij de Arbeiderspers. Een artikel in Vrij Nederland van 13 april 2013... lees verder »
Ouders zedenzaak Roberts M. betreuren standpunt Openbaar Ministerie
26.03.13
Vandaag heeft het Openbaar Ministerie laten weten de ouders niet te steunen in hun eis aangemerkt te worden als slachtoffer. Volgens het Openbaar Ministerie zou... lees verder »
Uitbreiding spreekrecht wettelijk geregeld
01.09.12
Per 1 september 2012 gaat de wet tot uitbreiding van het spreekrecht van kracht . Dit betekent dat slachtoffers en nabestaanden meer rechten krijgen bij de... lees verder »
Het blijft te stil in zaak comadief
19.07.12
De 50-jarige client van advocaat mr. Richard A. Korver brak op 4 november in bij het Frans Ottenstadion in Zuid. Hij werd door vier mannen betrapt en zou... lees verder »
Als het OM niet zoekt zal zij niet vinden
02.07.12
De advocaat van de kroongetuige La S. laat naar aanleiding van het eerder vandaag verschenen persbericht van het OM het volgende weten. De stellingen die het OM... lees verder »
Voor slachtoffers belangrijke uitspraak Amstelveense Zedenzaak, voor alle slachtoffers kinderporno belangrijke uitspraak Amsterdamse Zedenzaak
21.06.12
De Rechtbank Amsterdam deed vandaag, 21 juni 2012, een belangwekkende uitspraak in, wat is gaan heten, de Amstelveense Zedenzaak. Deze zaak handelt om de heer... lees verder »
Weerlegging verweren ter zake schadevergoedingen in de Amsterdamse zedenzaak
18.04.12
Vandaag, 18 april 2012, weerlegt mr. Richard A. Korver de door de verdediging aangevoerde verweren met betrekking tot de schadeclaims van de slachtoffers in de... lees verder »
Reactie kroongetuige / verzoek onderzoek rijksrecherche
19.03.12
Naar aanleiding van alle publicaties over de zaak van kroongetuige La S. bericht de civiele raadsman van La S. als volgt.   Gezien de berichtgeving door de... lees verder »
Presentatie dag van het slachtoffer mr. Richard A. Korver
23.02.12
Op 22 februari 2012 sprak mr. Richard A. Korver op de dag van het slachtoffer. Zijn presentatie kunt u bekijken via de link hieronder.... lees verder »
LANZS klaagt opnieuw over slecht positie slachtoffer van zware misdrijven
07.12.11
Afgelopen vrijdag heeft LANZS (landelijk advocaten netwerk zeden slachtoffers) een zwartboek aangeboden aan de Raad voor de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie... lees verder »
Presentatie wet verbetering positie slachtoffers mr. Richard A. Korver Kerckebosch 19 mei 2011
19.05.11
Op 19 mei 2011 verzorgde mr. Richard A. Korver de onderstaande presentatie tijdens het seminar Opsporing en bewijsvoering in zedenzaken  van Kerckebosch in... lees verder »
Regiobijeenkomsten WSNP
08.10.10
mr. Richard A. Korver verzorgt met enige regelmaat lezingen op het terrein van de WSNP. Dit jaar doet hij  dat o.a. voor de regiobijeenkomsten van Zuidweg... lees verder »
mr. Korver over misbruik in de kerk
08.10.10
mr. Korver heeft zich in een artikel van Joep Dohmen uitgelaten over de rol van het Openbaar Ministerie bij het misbruik in de Rooms Katholieke kerk. Klik... lees verder »
Hoe overleef je een (faillissements)zitting?
20.06.10
Voor Zuidweg & Partners verzorgt mr. Richard A. Korver dit jaar wederom een presentatie op de regiobijeenkomsten. Die presentatie kunt u via onderstaande... lees verder »
Presentatie actualiteiten WSNP en beschermingsbewind
17.06.10
Voor een opleidingsinstituut verzorgde mr. Richard A. Korver op 18 mei 2010 een opleiding over actualiteiten in de rechtspraak op het gebied van WSNP en... lees verder »
Presentatie voor NVVK over aansprakelijkheid
13.06.10
Op dinsdag 15 juni 2010 zal mr. Richard A. Korver twee keer een presentatie verzorgen voor de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, ook wel bekend als... lees verder »
AT5 Blauw over Cevat
20.05.10
Mr. Richard A. Korver was de advocaat van de moeder, broers en vriend van de doodgeschoten hoofdagente Gabrielle Cevat, een zaak die veel publiciteit trok en... lees verder »
Seks over de grens
26.01.09
Movisie & Rutgers Nissogroep organiseerden op 26 januari 2009 een congres, getiteld Seks over de grens. Een congres over seksueel geweld. mr. Richard A.... lees verder »
Bewindvoerdersbende
17.11.08
BEWINDVOERDERSBENDE Zembla heeft aandacht besteed aan de problematiek rondom bewindvoerders. mr. Richard A. Korver heeft in deze uitzending diverse... lees verder »
Borstkankerzaak, Memorie van Grieven
01.11.08
Geïnspireerd door de woorden van de vooraanstaand kankerspecialist, dr. Pinedo, bij diens afscheid van de VU vorige week en teleurgesteld door een falende... lees verder »
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd
17.10.08
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd... lees verder »
WSNP Wetswijzingen
16.10.08
WSNP Wetswijzingen... lees verder »
Medisch Beroepsgeheim
01.08.08
Bij beroepsgeheim gaat het om de bescherming van gegevens verkregen door de behandelrelatie tussen patiënt en arts, zoals in het kader van in preventieve... lees verder »