NL / EN
Jeadvocaat:
Pers
Deskundigenonderzoek naar Marcos R. en Admilson R.; Waarom gingen ze moorden?
28.10.15
Op de tweede dag van het strafproces voor de Rechtbank te Assen werden door de verdediging deskundigen opgeroepen ten aanzien van de broers die onder andere... lees verder »
Het Hof gelast nader onderzoek in zaak Iris van den Hooff
21.10.15
De nabestaanden van de in de zomer van 2014 dood aangetroffen Iris van den Hooff konden niet leven met de beslissing van politie en justitie om de zaak af te... lees verder »
Richard Korver in Nieuwsuur
21.10.15
Nieuwsuur spreekt met Richard Korver als advocaat over het feit dat het aantal aangiften van verkrachting in tien jaar tijd meer dan gehalveerd... lees verder »
PI Zoetermeer leert niet van fouten
21.10.15
Het heeft er alle schijn van dat de Penitentiaire Inrichting in Zoetermeer niets heeft geleerd van het voorval in 2011. Advocaat Richard Korver heeft destijds... lees verder »
Weigering dossier zonder wettelijk vereiste toestemming R-C
09.10.15
Mr. Richard Korver staat een slachtoffer van zeer ernstig geweld bij. Het slachtoffer wilde het dossier hebben van de Officier van Justitie. De Officier... lees verder »
Nabestaanden zijn ook slachtoffer
21.09.15
Aangrijpende herdenking geweldslachtoffers in Ommen OMMEN - Marcello. Benjamin. Erik. Natasja. Patricia. Barbra. Bijna 250 namen van slachtoffers van... lees verder »
Moordproces van de rol na beroerte verdachte
02.09.15
Het moordproces tegen de 54-jarige Ad H. uit Voorschoten wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd vanwege zijn slechte medische conditie. Dit bepaalde de rechtbank... lees verder »
Verdachte van moord op Niko Oort (78) 'moet vrij' na beroerte
31.08.15
Ad H., de man die verdacht wordt van de moord op de 78-jarige Niko Oort, moet zo snel mogelijk de gevangenis uit en naar een verpleegtehuis. Zijn advocaat... lees verder »
Moordverdachte geen lid van schietclub, wel vergunning
18.08.15
Mr. Richard Korver staat de nabestaanden van de overleden Raja Draaisma bij. Naar nu blijkt had de verdachte volgens berichten in de pers nog wel een vuurwapen... lees verder »
Familie Iris van den Hooff: “Het Hof is onze laatste hoop”
11.08.15
De familie van Iris van den Hooff laat via haar raadsman mr. Richard Korver weten dat het Hof woensdagmiddag hen zal horen ter zake het door hen ingestelde... lees verder »
Nabestaanden Michel Henriquez nemen advocaat Richard Korver in de arm
06.08.15
De familie van de op 27 juni 2015 in Den Haag door politiegeweld om het leven gekomen Michel Henriquez heeft advocaat Richard Korver gevraagd hun belangen... lees verder »
Hof: geen nader onderzoek nodig in zaak Claudia Oskam
04.08.15
Het Hof geeft aan dat er geen nader onderzoek nodig is in de zaak van Claudia Oskam. mr. Korver staat de verdachte in deze zaak bij. U kunt het volledige... lees verder »
Advocaat Richard Korver hekelt persbericht OM over wiet- en witwaszaak Leeuwarden
13.07.15
Het Openbaar Ministerie Noord Nederland deed afgelopen week een opvallend persbericht de deur uit over 'een Aston Martin van drie ton voor de deur, peperdure... lees verder »
Advocaat Korver: 'Sex met doden is inderdaad niet strafbaar'
05.06.15
Hoewel we necrofilie massaal afkeuren – godzijdank – is sex met een dode in Nederland niet strafbaar. Echt niet? ‘Echt niet’, zegt... lees verder »
Nabestaanden bootdrama eisen schadevergoeding
03.06.15
Twee overlevenden en nabestaanden van één van de twee doden bij het bootdrama 2 augustus op de Vinkeveense Plassen willen schadevergoeding van de verdachte... lees verder »
Aandacht gevraagd voor zedenmisdrijven met verstandelijk beperkten
15.05.15
Brandpunt besteedde op dinsdag 7 april 2015 aandacht aan het feit dat politie, justitie, maar ook de instellingen en de inspectie vrijwel geen oog hebben voor... lees verder »
Angela wil duidelijkheid over dood zoon - mr. Korver wil extra onderzoek
15.05.15
Angela Mollers uit Leimuiden verloor in 2009 haar 19-jarige zoon door een auto-ongeluk. Sindsdien vraag zij zich af of het daadwerkelijk een fataal ongeluk is... lees verder »
Kort Gedingrechter: naam moordenaar mag WEL op internet gepubliceerd
01.05.15
Vandaag heeft de Kort Gedingrechter van de Rechtbank Groningen uitspraak gedaan in de zaak van moordenaar E. tegen een aantal rechtspersonen die de belangen van... lees verder »
FAMILIE NIKKI LAWALATA DOET DRINGENDE OPROEP
09.04.15
De familie van de op 31 augustus 2013 om het leven gebrachte Nikki Lawalata (27) is razend. Ze hebben van het Openbaar Ministerie te horen gekregen dat een... lees verder »
Zedenadvocaat Richard Korver over falende agent in pedozaak: "Dit is schrikken"
21.01.15
Topadvocaat Richard Korver is geschrokken van het nieuws over de politieagent die geen actie ondernam bij de eerste melding over de zwempedo in Spaarnwoude. Dat... lees verder »
'Ook bij zelfmoord moet expert sporen veiligstellen'
20.01.15
Ook bij zaken die lijken op zelfmoord, moeten experts sporen veiligstellen. Zo wordt voorkomen dat sporen van een mogelijke dader al zijn uitgewist en... lees verder »
'Stel sporen veilig, al lijkt het zelfmoord'
20.01.15
Experts moeten altijd sporen veiligstellen als iemand een niet natuurlijke dood is gestorven, ook al lijkt het zelfmoord. Dat bepleiten de advocaten Richard... lees verder »
De dochters van overleden moeder vragen grafverbod
07.01.15
Vandaag dient in Leeuwarden een zaak bij de Rechtbank inzake het om het leven brengen van Miranda O.. Miranda laat veel familie na, waaronder drie dochters.... lees verder »
Vonnis in zaak Remzi Cavdar
03.12.14
Remzi Cavdar laat weten dat hij niet berust in de teleurstellende uitspraak die de Rechtbank vandaag deed in zijn zaak. Remzi spande een zaak aan tegen de... lees verder »
Mr. Korver in de Volkskrant inzake Roberts M.
11.11.14
Mr. Richard Korver is door de Volkskrant geïnterviewd omtrent de schadeclaims in de zaak Roberts M.. U vindt dit artikel in PDF formaat door op... lees verder »
Mr. Richard Korver in de Volkskrant inzake Remzi
11.11.14
Mr. Richard Korver is geïnterviewd door de Volkskrant in de zaak van Remzi. U vindt dit artikel in PDF formaat door op onderstaande link te klikken.... lees verder »
Zaak Remzi tegen WSG
09.09.14
Op 10 september 2014 dient de zaak van Remzi tegen de William Schrikker Groep. Remzi is een jongen die zijn verloren jeugd claimt. Remzi stond onder toezicht en... lees verder »
Rechtbank Den Haag uit zich over rol van geloof ouders in zaak omtrent omgangsregeling
29.07.14
In een zaak omtrent een omgangsregeling waarin mr. Korver de moeder vertegenwoordigt, heeft de Rechtbank Den Haag zich uitgelaten over de rol van het geloof van... lees verder »
Artikel in BN De Stem: Was dood Claudia Oskam moord of doodslag?
17.07.14
Middels onderstaande link kunt het artikel lezen dat in BN De Stem verscheen omtrent de zaak waarin advocaat Richard Korver verdachte William R.... lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd over beslissing OM
16.07.14
Hieronder leest u het artikel van Nieuws.nl dat verscheen naar aanleiding van de reactie van mr. Korver op het persbericht van het Openbaar Ministerie waarin... lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd
15.07.14
De familie van de man die in zou hebben ingebroken bij het Frans Ottenstadion en daar tijdens zijn aanhouding onwel werd waarna hij later, na in coma te hebben... lees verder »
Mr. Korver in Dit is de Dag
16.05.14
In deze uitzending van Dit is de Dag vertellen Priscilla en Marcel hun verhaal over het misbruik van hun dochtertje en hun strijd tegen kindermisbruik. Zij... lees verder »
Uitspraak in art 12 zaak tegen oud directeur Hofnarretje
15.05.14
Vandaag werd de beslissing van het Gerechtshof te Amsterdam met betrekking tot het verzoek de heer D., oud directeur van het Hofnarretje, te vervolgen bekend... lees verder »
Mr. Korver in Trouw
20.04.14
De Hoge Raad verbiedt pedofielenvereniging Martijn. In onderstaand artikel van Trouw beantwoordt mr. Korver de vraag: Geeft de rechter hiermee een... lees verder »
Mr. Korver in EenVandaag
08.04.14
In EenVandaag bespreekt mr. Korver de problematiek omtrent de huisvesting van en toezicht op vrijgekomen zedendelinquenten. De uitzending is te bekijken... lees verder »
Mr. Korver neemt deel aan debat Wraak en Recht
05.04.14
Zijn gevoelens van wraak anno 2014 van invloed op het strafrecht? Vervuilen slachtoffers het strafproces?Mr. Korver geeft tijdens het debat Wraak en Recht zijn... lees verder »
Richard Korver: besluit van OM over noodweer niet langer in achterkamers
01.04.14
Mr. Korver heeft bij Metro nieuws een interview gegeven naar aanleiding van de overval in Deurne waarbij twee overvallers om het leven kwamen. Het artikel is te... lees verder »
Rechtbank Amsterdam moet stagiaire terugnemen
27.02.14
Afgelopen dinsdag diende er een Kort Geding tegen de Rechtbank Amsterdam. Teneinde er zeker van te zijn dat deze zaak onafhankelijk zou worden beoordeeld werd... lees verder »
Mr. Korver staat ROC student bij in Kort Geding tegen de Staat
25.02.14
Mr. Korver staat in een Kort Geding een student van het ROC bij die haar stageplek bij de Rechtbank Amsterdam kwijt is geraakt omdat zij niet heeft gemeld dat... lees verder »
Mr. Korver jurylid van de Jan van Dijk Victomology and Victim's Rights Award
06.01.14
Op dinsdag 19 november 2013 werd op het Ministerie van Veiligheid en Justitie de ‘Jan van Dijk Victomology and Victim’s Rights Award’ gelanceerd. Mr.... lees verder »
Belangrijke uitspraak voor au pairs
08.10.13
Op grond van regelgeving mag een buitenlander in Nederland als au pair optreden gedurende de periode van een jaar. Daarna dient de au pair, indien zij langer... lees verder »
Artikel perikelen bij Jeugdzorg in AD
21.08.13
Het AD wijdde zaterdag 17 augustus 2013 een artikel aan de perikelen bij Jeugdzorg, met als titel: “Kinderen de dupe van fouten bij Jeugdzorg”. Onder meer... lees verder »
Kort Geding tussen incassobureau en bank
02.08.13
Incassobureau int vorderingen in opdracht van Bank. Incassobureau houdt kosten en provisie in en betaalt het overige geïnde door aan de Bank. Omdat de Bank... lees verder »
Arrest Hof Leeuwarden d.d. 28 juni 2013 schadevergoeding slachtoffer mensenhandel
01.07.13
Omdat de rechtspraak reorganiseert publiceert zij thans geen uitspraken, vandaar dat mr. Richard Korver thans op zijn eigen (kantoor)site overgaat tot... lees verder »
Beloning uitgeloofd in zaak Klijnstra
28.06.13
De familie van Ida Klijnstra die in 2008 op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht heeft een beloning uitgeloofd van 100.000,00. Dat bedrag gaat naar... lees verder »
Schadevergoeding slachtoffer mensenhandel
28.06.13
Het slachtoffer van mensenhandel dat in eerste aanleg 945.000 toegewezen kreeg door de Rechtbank Leeuwarden heeft vandaag door het Hof in Leeuwarden €... lees verder »
Reactie op cassatie Roberts M.
06.06.13
De ouders die zijn betrokken bij de Amsterdamse zedenzaak betreuren het dat M. zijn zaak in cassatie zal voorleggen. ''Zij hadden er graag een punt achter... lees verder »
Artikel Vrij Nederland van 13 april 2013
10.05.13
Mr. Richard Korver publiceerde in oktober 2012 het boek 'Recht van Spreken'. Dit verscheen bij de Arbeiderspers. Een artikel in Vrij Nederland van 13 april 2013... lees verder »
Ouders zedenzaak Roberts M. betreuren standpunt Openbaar Ministerie
26.03.13
Vandaag heeft het Openbaar Ministerie laten weten de ouders niet te steunen in hun eis aangemerkt te worden als slachtoffer. Volgens het Openbaar Ministerie zou... lees verder »
Defence for Children steunt ouders in Amsterdamse zedenzaak
12.03.13
Naast de deskundigen die mr. Richard Korver een brief stuurden en de andere deskundigen die vandaag op zitting werden gehoord steunt ook Defence for Children de... lees verder »
Deskundigen stellen dat ouders ook direct nadeel ondervinden van zedenmisdrijf
12.03.13
Vandaag zijn in de Amsterdamse zedenzaak de kinderarts, kinderpsychiater en emeritus hoogleraar gehoord die ook in eerste aanleg zijn gehoord. Zij werden... lees verder »
Richard Korver: LANZS steunt kort geding tegen Hof Amsterdam
10.12.12
mr. Richard Korver laat in reactie op commotie over het slachotffer in een zedenzaak dat door het Hof geweigerd wordt via SKYPE zijn eigen zaak te volgen weten... lees verder »
Persrichtlijn over stemgeluid verdachte
22.11.12
Eerder deze week werd mede door uitlatingen van de voorzitter van het Hof in de zaak tegen Roberts M. duidelijk dat de Raad voor de Rechtspraak een nieuwe... lees verder »
Eerste reacties op Recht van Spreken, hervorming wel degelijk mogelijk!
19.10.12
Het op 16 oktober verschenen boek van advocaat Richard Korver, Recht van Spreken, heeft inmiddels al de nodige reacties opgeleverd.   Zo sprak... lees verder »
Richard Korver, mr. van de week.
15.10.12
Mr. van de week is Richard Korver. Deze week presenteert hij zijn boek ‘Recht van spreken’. Het tijdschrift mr. besteedt daar aandacht aan. Via de link... lees verder »
Boek van Richard Korver voorgelegd aan kabinet
15.10.12
Tweede Kamerlid Ard van der Steur (VVD) heeft vandaag, op basis van een door hem gelezen drukproef,  aan de griffier van de vaste Kamercommissie voor... lees verder »
Familie comadief verontwaardigd over sepotbeslissingen OM
11.10.12
De familie van de vermeende inbreker die in het Frans Ottenstadion zo werd mishandeld dat hij zich nog immer in een sub-coma bevindt is verontwaardigd over de... lees verder »
mr. Richard Korver, presenteert Zwartboek deel II
28.09.12
Het Landelijk Advocaten Netwerk ZedenSlachtoffers (LANZS) presenteerde op 27 september 2012 een zwartboek over misstanden in de strafrechtspleging ten aanzien... lees verder »
Uitbreiding spreekrecht wettelijk geregeld
01.09.12
Per 1 september 2012 gaat de wet tot uitbreiding van het spreekrecht van kracht . Dit betekent dat slachtoffers en nabestaanden meer rechten krijgen bij de... lees verder »
Rechtbank Leeuwarden: Ex-prostituee is slachtoffer van slavernij. Schadevergoeding van bijna één miljoen euro toegekend.
27.07.12
De Rechtbank Leeuwarden heeft op 26 juli ll. (of 25??) een verdachte veroordeeld voor het langdurig uitbuiten van een Nederlandse vrouw die in de prostitutie... lees verder »
Reactie niet vervolging directeur Hofnarretje valsheid in geschrift en oud medewerker Edwin R. inzake zedenwetgeving
23.07.12
mr. Richard A. Korver, de advocaat die namens BOINK, Stichting Onderzoek Hofnarretje en individuele ouders een beklag tegen de niet vervolging van de... lees verder »
Slachtoffers laken tevredenheid OM in Amstelveense zedenzaak
23.07.12
In de Amstelveense zedenzaak heeft het Openbaar Ministerie laten weten tevreden te zijn met de beslissing van de Rechtbank. Die beslissing hield onder meer een... lees verder »
Het blijft te stil in zaak comadief
19.07.12
De 50-jarige client van advocaat mr. Richard A. Korver brak op 4 november in bij het Frans Ottenstadion in Zuid. Hij werd door vier mannen betrapt en zou... lees verder »
Als het OM niet zoekt zal zij niet vinden
02.07.12
De advocaat van de kroongetuige La S. laat naar aanleiding van het eerder vandaag verschenen persbericht van het OM het volgende weten. De stellingen die het OM... lees verder »
Voor slachtoffers belangrijke uitspraak Amstelveense Zedenzaak, voor alle slachtoffers kinderporno belangrijke uitspraak Amsterdamse Zedenzaak
21.06.12
De Rechtbank Amsterdam deed vandaag, 21 juni 2012, een belangwekkende uitspraak in, wat is gaan heten, de Amstelveense Zedenzaak. Deze zaak handelt om de heer... lees verder »
Kroongetuige reageert op lek betreffende getuigenbescherming
07.06.12
Op verzoek van de kroongetuige wordt aanvullende aangifte gedaan bij de rijksrecherche in verband met schending van het ambtsgeheim nu NRCNext berichtte dat uit... lees verder »
mr. Richard Korver over het spreekrecht op rechtspraak.nl
01.06.12
De website van de Raad voor de Rechtspraak (www.rechtspraak.nl) brengt een nieuwsbrief uit die dit keer onder meer handlede over het wetsvoorstel tot... lees verder »
Reactie n.a.v. hoger beroep Roberts M.
31.05.12
Recht op appel onbetwist Vandaag berichtten de advocaten van Roberts M. dat hij in hoger beroep is gegaan tegen de beslissing van de Rechtbank Amsterdam waarbij... lees verder »
Richard A. Korver reageert op tussenrapportage commissie Samson over misstanden in jeugdzorg
01.05.12
De commissie Smason heeft de universiteit van Lieden opdracht gegeven onderzoek te doen naar sekuseel misbruik van kinderen binnen de jeugdzorg(instellingen).... lees verder »
Weerlegging verweren ter zake schadevergoedingen in de Amsterdamse zedenzaak
18.04.12
Vandaag, 18 april 2012, weerlegt mr. Richard A. Korver de door de verdediging aangevoerde verweren met betrekking tot de schadeclaims van de slachtoffers in de... lees verder »
Eis tot schadevergoedingen in zaak Robert M./Richard van O.
02.04.12
Op maandag 2 april 2012 zullen de ouders in de Amsterdamse Zedenzaak hun eisen tot schadevergoeding indienen. Mr. Richard A. Korver die in deze zaak 47 kinderen... lees verder »
Reactie kroongetuige / verzoek onderzoek rijksrecherche
19.03.12
Naar aanleiding van alle publicaties over de zaak van kroongetuige La S. bericht de civiele raadsman van La S. als volgt.   Gezien de berichtgeving door de... lees verder »
Argumenten voor spreekrecht in Amsterdamse zedenzaak
10.03.12
Naar aanleiding van de door de advocaten van Roberts M. en Richard van O. gevraagde herziening van de eerdere beslissing van de Rechtbank om aan ouders het... lees verder »
Familie Peter la S. gedwarsboomd door de staat. Berichtgeving NOS onjuist.
09.03.12
Een familielid van Peter La S., kroongetuige in het passageproces, heeft een Kort Geding aangespannen tegen de staat. De NOS berichtte daar eerder vandaag over... lees verder »
Ouders willen alsnog vervolging Albert Drent
17.02.12
17 februari 2012 18:37info www.nu.nl publiceerde de volgende tekst: AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam moet justitie opdragen oud-eigenaar Albert... lees verder »
Ook BOINK roept hulp mr. Korver in
17.02.12
Door redacteur politie en justitie Ilan Sluis De ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak willen dat justitie toch oud-eigenaar Drent van... lees verder »
Advocaat "comadief" in DWDD
29.01.12
mr. Richard A. Korver is de advocaat van wat in de media is gaan heten de "comadief", ofwel Ton D. en zijn familie. Omdat de berichtgeving over deze zaak nogal... lees verder »
mr. Richard A. Korver pleit tegen bezuinigingen KJTC
22.01.12
Kinderen die behandeld worden in het Kinder – en Jeugdtraumacentrum (KJTC) in Haarlem, hun ouders, hulpverleners en advocaten hebben een oproep gedaan aan... lees verder »
Jeugzorg, Demet tv, uithuisplaatsing, advocaat
22.12.11
Demet tv maakte een item over een uithuisplaatsing, bureau jeugdzorg en de (on)zorgvuldigheid waarmee uithuisplaatsingen gepaard kunnen gaan. Mr. Richard A.... lees verder »
mr. Korver over blunderend OM in moordzaak Friesland
22.12.11
mr. Richard A. Korver staat de moeder van een in Sneek vermoorde jonge vrouw bij. Die moeder moest uit lokale media vernemen dat de zaak op zitting was geweest.... lees verder »
LANZS klaagt opnieuw over slecht positie slachtoffer van zware misdrijven
07.12.11
Afgelopen vrijdag heeft LANZS (landelijk advocaten netwerk zeden slachtoffers) een zwartboek aangeboden aan de Raad voor de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie... lees verder »
Pauw en Witteman op dag regiezitting Amsterdamse zedenzaak
29.11.11
mr. Richard A. Korver, advocaat van veel van de slachtoffers en Coby van der Kooi, Defence for Children,  praten over het proces in de Amsterdamse... lees verder »
Verzoek sluiting deuren, spreekrecht, PBC rapportages in Amsterdamse Zedenzaak
25.11.11
In de Amsterdamse zedenzaak is namens de ouders die mr. Richard A. Korver bijstaat tijdens de regiezitting een drietal verzoeken gedaan. Te weten: 1 sluiting... lees verder »
Reactie op beslissing niet vervolgen ex-directeur Hofnarretje
22.11.11
In een eerste reactie op de beslissing van het Openbaar Ministerie om de directeur van het voormalige Hofnarretje niet verder te vervolgen laat mr. Richard A.... lees verder »
OUDERS AMSTERDAMSE ZEDENZAAK ROEPEN OP TOT RESPECTEREN VAN HUN WENSEN
21.11.11
Op verzoek van de ouders van een aantal kinderen dat uiteindelijk op eigen verzoek niet op de dagvaarding is geplaatst, alsmede op verzoek van de ouders van het... lees verder »
Defence for Children en ECPAT steunen verzoek behandeling achter gesloten deuren
20.11.11
Defence for Children en ECPAT steunen het verzoek tot behandeling achter gesloten deuren van delen van de strafzaak in de Amsterdamse zedenzaak. Het gaat dan... lees verder »
Update "dief" Frans Otten Stadion
15.11.11
Mr. Richard A. Korver, advocaat van de vermeende inbreker in het Frans Otten Stadion laat weten dat hij niet heeft gezegd dat zijn client waarschijnlijk niet... lees verder »
Videoverslag oproep mr. Korver over terughoudendheid
13.11.11
Via de link hieronder treft u een videoverslag over de oproep van mr. Richard A. Korver, advocaat van de vermeende 'inbreker' van het Frans Ottenstadion.... lees verder »
Familie "inbreker" Frans Otten Stadion vraagt pas te oordelen na onderzoek
12.11.11
De familie van de vermeende inbreker in het Frans Otten Stadion die thans in coma verkeert verzoekt alle politici en gezagsdragers terughoudend(er) te zijn met... lees verder »
mr. Richard A. Korver over Amsterdamse zedenzaak bij Pauw en Witteman
01.11.11
Op 24 oktober 2011 deed mr. Richard A. Korver een dringend beroep op het OM om de wensen van ouders van slachtoffers in de Hofnar zaak te repsecteren. Op 1... lees verder »
Kroongetuige worden? Niet doen
08.10.11
Het blad De Pers publiceerde een artikel over de Kroongetuige. Enkele fragmenten:   ‘Ik heb er een hard hoofd in dat het nog goedkomt tussen het Openbaar... lees verder »
Noord-Hollands Diep (Amsterdamse zedenzaak)
14.09.11
RTV Noordholland berichtte op 14 september 2011 over de Amsterdamse zedenzaak als volgt:   De Amsterdamse zedenzaak komt aan het licht met de aanhouding... lees verder »
Geef ouders spreekrecht
14.09.11
Uit de Stentor van 14 september 2011:   AMSTERDAM - De ouders van de slachtoffertjes in de Amsterdamse zedenzaak moeten tijdens het proces spreekrecht... lees verder »
Politiek gevraagd toezegging uit jaren 90 gestand te doen.
13.09.11
Bron: Volkskrant Advocaat Richard A. Korver heeft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) verzocht met spoed een artikel van het Wetboek... lees verder »
Rechtbank worstelt met nieuwe slachtofferwetgeving
01.09.11
Klagers willen een afschrift van het strafdossier in de zaken tegen de personen die hun vader zouden hebben gedood. Zij hebben dit eerst aan de officier van... lees verder »
Roberts M. krijgt schadevergoeding
25.08.11
De advocaten van Roberts M. berichtten op 24 augustus als volgt:   Op grond van de Penitentiaire beginselenwet is de directeur bevoegd een gedetineerde in... lees verder »
Advocaten willen niet worden afgeluisterd als ze met hun client praten
23.08.11
mr. Richard A. Korver trof eerder dit jaar diverse keren afluisterappartatuur aan in huizen van bewaring. Dagblad De Pers (Merel van Leeuwen)... lees verder »
Tuingesprek mr. Richard A. Korver
15.08.11
Het NCRV programma altijd wat heeft op 12 augustus een zogenaamd tuingesprek met mr. Richard A. Korver van ons kantoor uitgezonden. In dit gesprek komenb vele... lees verder »
Roberts M. naar Pieter Baan Centrum
07.08.11
RTV NH publiceerde op haar site onderstaand bericht.  AMSTERDAM Robert M., hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak, wordt momenteel psychisch... lees verder »
Uitspraak onderzoek Maas, inzake de hoofdverdachte
30.07.11
Onderzoek Maas: Onderzoek gericht op mensenhandel (loverboy praktijken) in Purmerend en Amsterdam. In deze zaak stond mr. Richard A. Korver met assistentie van... lees verder »
Uitspraak onderzoek Maas, hoofdverdachte
30.07.11
Onderzoek Maas: Onderzoek gericht op mensenhandel (loverboy praktijken) in Purmerend en Amsterdam. In deze zaak stond mr. Richard A. Korver met assistentie van... lees verder »
Ruim vier ton schadevergoeding voor slachtoffers pooierbende
24.07.11
RTV Noordholland berichtte over een zaak waarbij mr. Richard A. Korver van ons kantoor 3 slachtoffers bij stond. De tekst van het bericht ziet u hieronder, de... lees verder »
Richard A. Korver in het programma Schuld & Boete
28.06.11
De Orde van Advocaten heeft het afgelopen jaar betrouwbare klachten binnengekregen over het afluisteren van gesprekken tussen advocaten en hun cliënten in... lees verder »
Afluisteren standaard in Huis van Bewaring?
27.06.11
mr. Richard A. Korver, de advocaat die eerder een camera en bij een andere gelegenheid een microfoon aantrof in het Huis van Bewaring te Zoetermeer, heeft nu... lees verder »
Raadsman die camera vond, vindt nu microfoon in Huis van Bewaring
21.06.11
Al eerder berichtte advocaat, mr. Richard A. Korver, over het feit dat hij een camera had gevonden die heimelijk was opgesteld in een advocatenkamer van een... lees verder »
Openbaar Ministerie laat nabestaanden in het ongewisse maar informeert verdachten wel
14.06.11
In de moordzaak aangaande de man die in de Pretoriusstraat te Amsterdam om het leven is gebracht bericht stadszender AT5 vandaag over de doodsoorzaak. Zie... lees verder »
Ouders melden zich in strafzaak Richard van O
12.06.11
De 39-jarige Richard O. is ook verdachte in de Amsterdamsse zedenzaak. In de strafzaak tegen hem hebben zich zo'n twintig ouderparen als benadeelde partij... lees verder »
Advocaten van kroongetuigen
12.06.11
In de Nieuwe Revu is een artikel over advocaten van kroongetuigen verschenen met onder andere mrs. Richard A. Korver & Rob Meerman van ons kantoor. Via de... lees verder »
Mensenrechtenrapportage Defence for Children
10.06.11
In de Amsterdamse zedenzaak heeft Defence for Children na een daartoe strekkend verzoek van mr. Richard A. Korver van ons kantoor een mensenrechtenrapportage... lees verder »
Klachtenregeling OM met een beroep op WOB toch openbaar!
06.06.11
Mr. Richard A. Korver, advocaat op ons kantoor, heeft het Openbaar Ministerie verzocht zijn Handleiding klachtbehandeling te openbaren. Dit in verband met... lees verder »
Slachtoffer geen recht van spreken in wraking bij strafzaak
30.05.11
Het slachtoffer komt geen rol toe bij de bespreking van de aangevoerde gronden voor de wraking omdat het slachtoffer wel een deelnemer aan het strafproces is,... lees verder »
Advocaat vindt camera in advocatenkamer van huis van bewaring
24.05.11
Op 13 mei ll. bezocht mr. Richard A. Korver als advocaat zijn cliënt in het huis van bewaring te Zoetermeer. Tijdens het wachten meende mr. Korver een camera... lees verder »
TBS mogelijk zonder rapportage?
18.05.11
Vandaag, 18 mei werd de verdachte in de moord op Jesse D. veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en TBS, dit terwijl verdachte geweigerd had mee te werken aan... lees verder »
OM traag met verstrekking dossiers
16.05.11
Advocaat Richard Korver, die veel van de ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak bijstaat, heeft nog steeds niet de beschikking gekregen over de... lees verder »
De pers over schietpartij Carline
07.05.11
mr. Richard A. Korver is de advocaat van de eigenaren van het bedrijf Carline, de gebroeders Gokus, waar afgelopen woensdag 4 mei een schietpartij... lees verder »
Gebroeders Gokus op vrije voeten
07.05.11
De gebroeders Gokus die samen het automobielbedrijf Carline in Amsterdam drijven zijn inmiddels allebei in vrijheid gesteld. Hun advocaat, mr. Richard A.... lees verder »
Tegenpartij vraagt uitvoerbaarheid van vonnis eerste aanleg te vernietigen
01.05.11
In een echtscheidingsprocedure waarbij de vrouw alle middelen in de strijd gooit om het onze client moeilijk te maken heeft de vrouw verzocht de uitvoerbaarheid... lees verder »
Berichtgeving 28-4 in zaak Hofnarretje onjuist
28.04.11
In de pers is vandaag (28 april 2011) enige commotie ontstaan doordat meerdere media berichtten: “Dat ongeveer zestig ouders het vermoeden dat Drent wist van... lees verder »
Slachtoffer "Cordaanverkrachting" eist schadevergoeding en excuses van justitie
28.04.11
Advocaat Richard A. Korver heeft een schadeclaim van 5000 euro ingediend tegen de officier van justitie . Dat heeft de advocaat tegen RTV Noord-Holland gezegd.... lees verder »
Reactie op oproep Drent aan Opstelten
17.04.11
In reactie op het persbericht van de heer Albert Drent d.d. 17 april 2011 laat mr. Richard A. Korver het navolgende weten: In de uitzending van Brandpunt waarin... lees verder »
Aangifte tegen directeur Hofnarretje?
16.04.11
AMSTERDAM - Een aantal ouders van betrokkenen bij de Amsterdamse zedenzaak gaat aangifte doen tegen voormalig directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje... lees verder »
Familie Cevat geschokt door gedode agent
14.04.11
De familie van de omgekomen Amsterdamse agente Gabrielle Cevat ervaart de dood van een 48-jarige politieagent in Baflo als een 'vreselijke schok, die bij hen... lees verder »
Klacht tegen officier van justitie in groepsverkrachtingszaak
06.04.11
mr. Richard A. Korver van ons kantoor dient een klacht in bij de hoofdofficier van justitie tegen de officier van justitie in de groepsverkrachtingszaak, in de... lees verder »
Robert M. moet ook naar Pieter Baan Centrum
06.04.11
Via de advocaten van Robert M. werd vandaag de beslissing van de raadkamer van de Rechtbank Amsterdam inhoudende dat Robert M. observatie dient te ondergaan in... lees verder »
Aanhoudingen in de zaak moord Pretoriusstraat
01.04.11
Mr. Richard A. Korver van ons kantoor is de voormalig advocaat van S. en behartigt nu de belangen van diens kinderen. "Zij hopen dat nu alle wilde geruchten... lees verder »
Rechtbank neemt beslissingen in Amsterdamse zedenzaak
31.03.11
mr. Richard A. Korver van ons kantoor staat veel (ouders van) slachtoffers in, wat in de pers: de Amsterdamse Zedenzaak is gaan heten, bij. Vandaag, 31... lees verder »
mr. Richard A. Korver in DWDD over positie slachtoffers in Amsterdamse zedenzaak
18.03.11
Op 17 maart 2011, de eerste openbare zittingsdag in - wat inmiddels de Amsterdamse Zedenzaak is gaan heten - heeft mr.Richard A. Korver van ons kantoor, die... lees verder »
Brandpunt over onderwijzers en relaties met leerlingen
15.03.11
Zondag 13 maart 2011 besteedde KRO's Brandpunt aandacht aan het fenomeen relaties tussen docenten en hun (minderjarige) leerlingen. mr. Richard A. Korver van... lees verder »
Schenden ambtsgeheim door rechter
15.02.11
Het reformatorisch dagblad bericht vandaag ovder de rechter en officier van justitie in Zwolle die hun ambtsgeheim schonden door informatie over een man door te... lees verder »
Uitspraak over schoolverzuim
14.01.11
Op woensdag 12 januari jl. deed het Gerechtshof Amsterdam uitspraak in het Hoger Beroep van de heer V.. V. werd vervolgd in verband met een vermeende schending... lees verder »
Edwin R. testte negatief op belangrijke SOA
30.12.10
Het Openbaar Ministerie heeft zojuist laten weten  dat Edwin R. negatief is getest op 3 verschillende zeer ernstige seksueel overdraagbare aandoeningen,... lees verder »
Gevangenhouding Edwin R. en Richard O. verlengd
30.12.10
Zojuist heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat de Rechtbank Amsterdam de gevangenhouding van Edwin R.  met 30 dagen en de gevangenhouding van... lees verder »
Oproep foto's niet te gebruiken & inhoudelijk terughoudend te zijn
20.12.10
Op 20 december 2010 deed mr. Richard A. Korver nogmaals een oproep bij het RTL-nieuws, zowel richtig ouders als richting media. Klik op de link hieronder voor... lees verder »
Interview Radio 1 na laatste bijeenkomst met vierhoek
20.12.10
Via onderstaande link kunt u het intevriew van 20 december 08.10 uur beluistreren dat mr. Richard A. Korver gaf op radio 1.... lees verder »
Robert M. bekent misbruik op De Toverlantaarn
18.12.10
Robert M., de hoofdverdachte in de omvangrijke zedenzaak in Amsterdam, heeft bekend dat hij ook een kindje op kinderdagverblijf De Toverlantaarn heeft ... lees verder »
Reactie rapport Deetman
09.12.10
Advocaat Richard A. Korver, voorzitter van LANZS, het Landelijk Advocaten NetwerkZedenSlachtoffers, vertelde al eerder bij ons dat slachtoffers zich niet... lees verder »
Waarheidscommissie?
06.12.10
mr. Richard A. Korver, voorzitter van LANZS, pleit voor een waarheidscommissie die onderzoek doet naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk in plaats van... lees verder »
Het aanzien van de rechterlijke macht
23.11.10
De ouders van Milly Boele uit Dordrecht willen dat de rechtszaak tegen verdachte Sander V. wordt heropend. Ze willen dat de rechtbank nader onderzoek doet naar... lees verder »
Zaak vrouwenhandel terug naar rechtbank
25.10.10
AMSTERDAM - De rechtbank in Alkmaar moet een vrouwenhandelzaak die eerder strandde, toch behandelen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten, aldus een... lees verder »
Slachtoffer van geweldsmisdrijf in Blauw
19.10.10
In de uitzending van het AT5 programma Blauw is een slachtoffer aan het woord welke door mr. Richard A. Korver wordt bijgestaan. Het slachtoffer... lees verder »
mr. Korver over misbruik in de kerk
08.10.10
mr. Korver heeft zich in een artikel van Joep Dohmen uitgelaten over de rol van het Openbaar Ministerie bij het misbruik in de Rooms Katholieke kerk. Klik... lees verder »
De Bewindvoerder maakt er een potje van
08.10.10
mr. Korver in de Nederlandse Pers over bewindvoering in Nederland... lees verder »
Regiobijeenkomsten WSNP
08.10.10
mr. Richard A. Korver verzorgt met enige regelmaat lezingen op het terrein van de WSNP. Dit jaar doet hij  dat o.a. voor de regiobijeenkomsten van Zuidweg... lees verder »
uitspraak zaak Florian K.
08.10.10
In de zaak Florian K. stond mr. Korver een van de slachtoffers bij, Florian K. werd tot 5 jaar cel veroordeeld. Klik hieronder voor de gehele uitspraak.... lees verder »
Gluren niet strafbaar
08.10.10
mr. Richard A. Korver werd door Editie NL geinterviewd over de vraag of gluren in Nederland strafbaar is naar aanleiding van de beschuldigingen tegen bisschop... lees verder »
Villa VPRO, Schuld & Boete nieuw seizoen
06.09.10
Bij de opening van het nieuwe seizoen ging het in Schuld & Boete op radio 1 over drempels in de toegankelijkheid van het recht. Te gast Marian Husken... lees verder »
Zaak Florian K.
03.09.10
mr. Richard A. Korver van ons kantoor stond -met assistentie- van mr. A.P. Hendriks- een slachtoffer van Florian K. bij.  K. kreeg de straf voor het... lees verder »
Klachtencommissie BJZ stelt advocaten vader in het gelijk
03.09.10
Namens een van onze cliënten dienden wij een reeks aan klachten in tegen Bureau Jeugdzorg die de Rechtbank onder meer onjuist en te laat voorlichtte over de... lees verder »
Iedereen is maar bezig met crimineel
03.09.10
In het reformatorisch dagblad verscheen op 1 september 2010 een artikel van mr. Richard A. Korver van ons kantoor. Via de link hieronder kunt u het gehele... lees verder »
Aanhouding onterecht gewelddadig
27.08.10
Henk K., client van mrs. A.P. Hendriks en Richard A. Korver werd op 2 augustus ten onrechte aangehouden nu hij zich de vrijdag daarvoor vrijwillig had gemeld op... lees verder »
Hart van Nederland over Florian K.
20.08.10
Vandaag, 20 augustus 2010, werd de zaak van Florian K. eindelijk inhoudelijk behandeld door de Amsterdamse Rechtbank. Zijn slachtoffers waren veelal afwezig, zo... lees verder »
Ten onrechte aangehouden i.v.m. persoonsverwisseling, en dan?
09.08.10
De heer Jabben uit Twente is aangehouden op Mallorca omdat men hem verwarde met zijn broer, die daadwerkelijk wel werd gezocht. De Telegraaf en Hart van... lees verder »
Loverboy Murat O. zit weer vast
16.07.10
Murat O, een van de drie verdachten in een grote loverboyzaak, zit weer achter de tralies. Tot die beslissing kwam het Gerechtshof vandaag. Mr. Korver staat... lees verder »
Portret van Mr. Korver in tv programma Zoom
03.06.10
Deze week in Zoom, de Amsterdamse advocaat mr. Richard A. Korver. Voordat hij advocaat werd was hij acteur. Wat zijn de raakvlakken en wat vraagt het vak... lees verder »
AT5 Blauw over Cevat
20.05.10
Mr. Richard A. Korver was de advocaat van de moeder, broers en vriend van de doodgeschoten hoofdagente Gabrielle Cevat, een zaak die veel publiciteit trok en... lees verder »
Radio1 VPRO Schuld & Boete
04.05.10
Het verlof van pooierboy Murat O. heeft veel commotie teweeggebracht, niet alleen in de samenleving, maar in de eerste plaats ook bij de... lees verder »
OM erkent fout inzake Murat O.
29.04.10
Het Openbaar Ministerie erkent, naar aanleiding van klachten ingediend door mr. Richard A. Korver,  dat het een fout heeft gemaakt door de slachtoffers van... lees verder »
De pers over loslaten Murat O.
29.04.10
Via de links hieronder kunt u enkele voorbeelden zien van de aandacht die het onverwacht loslaten van Murat O. teweeg heeft gebracht. De slachtoffers verwijten... lees verder »
Reactie op persverklaring President Hof
29.04.10
  De hieronder schuin gedrukte delen betreft de reactie namens de cliënten van mr. Korver. Het Hof heeft in dit concrete geval bij die afweging... lees verder »
slachtoffers woedend over wederom vrijlaten mensenhandelaar
28.04.10
Slachtoffers in de mensenhandelzaak Judo zijn ontzet en woedend over de wijze waarop justitie omgaat met hun belangen door het loslaten van Murat O.. Murat O.... lees verder »
Berichtgeving over klacht nabestaanden Cevat
16.04.10
Hieronder treft u een aantal links met artikelen en/of beeld over de berichtgeving omtrent de klachten van de nabestaanden van Gabrielle Cevat over de wijze... lees verder »
Nabestaanden agente Cevat verontwaardigd dat hun visie niet onder aandacht Hof is gebracht
15.04.10
De moeder, broers en vriend (hierna: nabestaanden) van Gabrielle Cevat hechten eraan kenbaar te maken het niet eens te zijn met de gewijzigde opstelling van het... lees verder »
De confrontatie: mr. Richard A. Korver
10.04.10
In de dagbladen van HDCMedia (Noordhollands Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, Ijmuider Courant, Almere Vandaag en het Leidsch Dagblad) staat een... lees verder »
Onderzoek Deetman RK-Kerk is niet onafhankelijk
29.03.10
'Het onderzoek naar seksueel misbruik in de Rooms Katholieke kerk onder leiding van Wim Deetman, is niet onafhankelijk', zegt het Landelijk Advocatennetwerk... lees verder »
Interview radio 1 Commissie Deetman
23.03.10
mr. Richard A. Korver heeft vandaag op radio 1 een interview gegeven over de toestanden in de kerk en de commissie Deetman. Dat interview kunt u hieronder... lees verder »
Staat mogelijk aansprakelijk na misbruik door geestelijken
22.03.10
Vandaag in het NRC een artikel mede naar aanleiding van een interview dat mr. Richard A. Korver als bestuurslid van LANZS gaf aan het NRC. Korver wees... lees verder »
Rechtsbijstand aan slachtoffers Kerk
19.03.10
In het NRC van vandaag verscheen een artikel over rechtsbijstand aan slachtoffers van zedenmisdrijven, meer in het bijzonder voor slachtoffers van misbruik... lees verder »
Up close & personal
18.03.10
Via de onderstaande link kunt u het artikel Up close & personal lezen dat vandaag werd gepubliceerd door het NJB (Nederlands Juristen Blad). Het artikel... lees verder »
mr. Richard A. Korver wel bereid kroongetuigen bij te staan (crimesite.nl)
17.03.10
Naar aanleiding van een bericht op de site crimesite.nl, die weer rapporteert n.a.,v. een bericht in De Pers van 17 maart 2010 over het Team Getuigen... lees verder »
mr. Richard A. Korver wel bereid kroongetuigen bij te staan (De Pers)
17.03.10
Naar aanleiding van een bericht in De Pers van 17 maart 2010 over het Team Getuigen Bescherming (TGB) laat mr. Richard A. Korver wel degelijk bereid te zijn... lees verder »
Kroongetuigen & de kerk als criminele organisatie?
16.03.10
mr. Richard A. Korver in het VPRO-programma samen met advocaat mr. Jan Boone en prof. Van Kalmthout (hoogleraar strafrecht) over de aangifte van Boone... lees verder »
Telegraaf over Borstkankerzaak
09.02.10
Via de onderstaande link kunt u lezen wat de Telegraaf publiceerde over de uitspraak in de borstkankerzaak waarin mrs. Korver en Vile de advocaten voor... lees verder »
Uitspraak Hof in Borstkankerzaak a.s. dinsdag verwacht
07.02.10
Het Hof Den Haag doet naar verwachting op 9 februari a.s. uitspraak in het Kort Geding (in Hoger Beroep)  dat werd aangespannen door het Clara Wichmann... lees verder »
Radio Noordholland over de zaak Sergio
03.01.10
Radio Noordholland interviewde mr. Richard A. Korver over de zaak Sergio. Dit betreft de verdrinking van Sergio in 2004. De gemeente Amsterdam heeft... lees verder »
Media over zaak verdronken Sergio Europese Hof
02.01.10
De navolgende berichten zijn verschenen in de media naar aanleiding van de door mr. Richard A. Korver aangekondigde klacht bij het Europese Hof voor de Rechten... lees verder »
Moeder verdronken jongen sleept Nederlandse Staat voor Europese Hof voor Rechten van de Mens
01.01.10
Al eerder berichtten wij over de zaak van Sergio, een 19-jarige jongen die in het water bij strand Blijburg te Amsterdam kwam te overlijden. Inmiddels heeft het... lees verder »
Vervallen verklaring aanwijzing
30.12.09
In de zaak van mevrouw X, cliente van mr. A.P. Hendriks, heeft Bureau Jeugdzorg een aanwijzing gegeven aan onze cliente. Die aanwijzing behelste onder meer dat... lees verder »
75+ vrouwen sterven onnodig aan borstkanker
15.12.09
Op 14 december 2009 hield het Hof Den Haag zitting in de zaak die aangesprannen is tegen Minister Klink van Volksgezondheid door het Proefprocessenfonds Clara... lees verder »
Misdaadprogramma Blauw
14.12.09
Het misdaadprogramma Blauw van AT5 besteedde aandacht aan de door het OM als pooierboys getypeerde mensenhandelzaak. In deze zaak stond mr. Richard A. Korver... lees verder »
Diemercourant bericht over "pooier-boys "zaak
14.12.09
De Diemercourant berichtte over de door het OM als pooier-boys aangeduide mensenhandelzaak, tevens bekend onder de naam Judo. Mr. Richard A. Korver van ons... lees verder »
Pleidooi Kort Geding Bevolkings Onderzoek Borstkanker
12.12.09
Via de link hieronder kunt u de tekst van het gehele pleidooi zoals dat uitgesproken is in het hoger beroep van het Kort Geding bij het Gerechtshof Den Haag van... lees verder »
Videoclips ter ondersteuning kort geding tegen Minister Klink
09.12.09
Via onderstaande link kunt u kijken naar korte videoboodschappen ingesproken door top oncoloog prof. dr. Pinedo, mevrouw Menco en mevrouw Verschuur.Zij leggen... lees verder »
Openbaar ministerie niet-ontvankelijk in onderzoek Sierra
16.11.09
In deze zaak waarin vier Bulgaren en een Nederlander terecht stonden voor vrouwenhandel en uitbuiting in de prostitutie in i.a. Groningen, Alkmaar en... lees verder »
Rechtbank maakt gehakt van OM-onderzoek vrouwenhandel
16.11.09
Het Noordhollands Dagblad publiceerde onderstaand artikel naar aanleiding van een groot onderzoek aangaande een verdenking vrouwenhandel waarin mrs. Marielle... lees verder »
Megazaak vrouwenhandel, Openbaar Ministerie mogelijk niet ontvankelijk. Uitspraak donderdag 5 november 16.00 uur
04.11.09
Donderdag 5 november a.s. om 16.00 uur doet de Rechtbank Alkmaar uitspraak op de preliminaire weren die door de verdediging van 5 verdachten van mensenhandel (4... lees verder »
Advocaten vrouwenhandelaren vechten rechtszaak aan
03.11.09
Twee advocaten van ons kantoor (mrs. Marielle van Essen en Richard A. Korver) staan verdachten van mensenhandel bij in een procedure die thans loopt bij de... lees verder »
Rechtshulp slachtoffers in de knel
01.11.09
Al eerder voerde mr. Richard A. Korver een Kort Geding tegen de Raad voor Rechtsbijstand i.v.m. een halstarrige weigering om extra uren toe te kennen in een... lees verder »
Versoepeling rechtsbijstand blijft uit
28.09.09
Op 9 juli 2008 werd hoofdagente Gabrielle Cevat doodgeschoten in Amsterdam. Hoewel de nabestaanden er recht op hadden, weigerde de overheid vanwege... lees verder »
Uithuisplaatsing afgewezen
26.08.09
De kinderen van onze cliente, mevrouw X, waren uit huis geplaatst omdat de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg meenden dat zij o.a. in verband... lees verder »
Hoogleraar Sociale Rechtshulp over zaak Cevat
02.08.09
De zaak Cevat heeft de gemoederen in meerdere opzichten hoog doen oplaaien. Onderdeel van de discussie in deze zaak was de vraag of de overheid de... lees verder »
Parool over vervolging gemeente
25.06.09
Op de link hieronder treft u het artikel van het Parool van 1 van de zaken die mr. Richard A. Korver behandelt.... lees verder »
Hof Amsterdam oordeelt dat Gemeente Amsterdam wel degelijk strafbaar handelde
25.06.09
Op 22 juni 2009 heeft het Hof Amsterdam uitspraak gedaan in artikel 12 procedure die de moeder van de verdronken Sergio had aangespannen. Sergio is op 30 juli... lees verder »
Nabestaanden Cevat uiten hun ongenoegen
02.06.09
Nabestaanden Cevat uiten hun ongenoegen in open brief aan Officier van Justitie   Hedenavond verzond de advocaat van de nabestaanden van Gabrielle Cevat,... lees verder »
D'66 steunt mr. Richard A. Korver
21.05.09
Boris van der Ham, Tweede Kamerlid van D'66 steunt de actie van mr. Richard A. Korver om de overheid te bewegen slachtoffers van ernstige gewelds- of... lees verder »
Lezingen mr. Richard A. Korver
21.05.09
mr. Richard A. Korver verzorgt dit jaar wederom een drietal lezingen voor Zuidweg & Partners, een gespecialiseerd schuldhulpverleningsbureau.... lees verder »
Cevat zaak weer onder de rechter
19.05.09
Dinsdag 19 en woensdag 20 mei heeft de Rechtbank Amsterdam gereserveerd voor de verdere behandeling van de zaak Cevat. De nabestaanden van Gabrielle Cevat doen... lees verder »
Raad buigt voor slachtoffers & hun advocaten
13.05.09
Vandaag bereikten de nabestaanden van Gabrielle Cevat en hun raadsman mr. Richard A. Korver een regeling in der minne met de Raad voor Rechtsbijstand over het... lees verder »
Vonnis Herengrachtverkrachting
13.05.09
De Rechtbank Amsterdam heeft vandaag de verdachte van de Herengrachtverkrachting veroordeeld tot 4 jaren onvoorwaardelijke gevangenisstraf en betaling van een... lees verder »
Uitspraak Herengrachtverkrachting
13.05.09
Op woensdag 13 mei om 13.00 uur zal de Rechtbank Amsterdam uitspraak doen in de zaak die bekend staat als de Herengrachtverkrachting. Mr. Richard A. Korver... lees verder »
Reactie familie Cevat op aanbod hoofdcommissaris Welten
12.05.09
De nabestaanden van Gabrielle Cevat hebben kennis genomen van het aanbod van de Amsterdamse hoofdcommissaris Welten zich garant te stellen voor de schade en... lees verder »
Open brief aan Staatssecretaris
11.05.09
Advocaat mr. Richard A. Korver heeft een open brief geschreven aan de Staatssecretaris van Justitie aangaande de kwestie dat slachtoffers van ernstige gewelds-... lees verder »
Uitleg vergoedingensysteem kosteloze rechtsbijstand
11.05.09
Op vrijdag 15 mei 2009 om 12.10 uur dient er een Kort Geding voor de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam in verband met het feit dat de advocaat van... lees verder »
Deken laat zich uit over Kort Geding in Cevat zaak
11.05.09
De Deken van de Orde van Advocaten te Amsterdam heeft bij brief van 11 mei 2009 zijn visie gegeven op de problematiek die mr. Richard A. Korver aan de orde... lees verder »
Staat laat familie Cevat in de steek
11.05.09
Familie doodgeschoten agente Gabrielle Cevat start noodgedwongen Kort Geding tegen Raad voor Rechtsbijstand nu die weigert de advocaatkosten verder te... lees verder »
Toelichting smartengeld Herengrachtverkrachting
29.04.09
In de link hieronder treft u de toelichting op de gevorderde 5.000,00 euro immateriele schadevergoeding die namens het slachtoffer van de zogenaamde... lees verder »
Slachtofferverklaring Herengrachtverkrachting
29.04.09
Hieronder vindt u de slachtofferverklaring van het slachtoffer van de Herengrachtverkrachting zoals uitgesproken ter zitting van 29 april 2009. Voor meer... lees verder »
Herengrachtverkrachting op zitting
28.04.09
Op woensdag 29 april a.s. om 9:00 uur dient de zaak van de verkrachting op de Herengracht van de Amsterdamse studente voor de Meervoudige Kamer van de Rechtbank... lees verder »
Moeder eist vervolging gemeente
24.04.09
De moeder van Sergio, de jongen die op 30 juli 2004 verdronk bij het strand in Blijburg, heeft met behulp van mr. Richard A. Korver al geruime tijd geleden een... lees verder »
Secretaresse gezocht
23.04.09
Voor ons kantoor zijn we op zoek naar een nieuwe secretaresse die op korte termijn en full time beschikbaar is. Vereisten zijn: - goede beheersing van het... lees verder »
Podcast leerplichtwet
26.03.09
mr. richard A. Korver gaf een interview voor Radio 1 over de leerplichtzaak van client Vinkenoog. Inmiddels is Hoger Beroep ingesteld.... lees verder »
Weigering excuses van Cohen verhogen claimbereidheid
21.03.09
mr. Richard A. Korver van ons kantoor is samen met anderen geïnterviewd voor een achtergrondartikel over de rel die er eerder eze week ontstond omdat... lees verder »
DNA monster van foetus
20.03.09
In diverse Regionale kranten is aandacht besteed aan de idee van foetussen DNA-monsters af te nemen zodat deze later als bewijs kunnen dienen in een zedenzaak.... lees verder »
Hoger Beroep tegen veroordeling leerplichtwet
18.03.09
mr. Richard A. Korver stond de heer Vinkenoog bij die weigerde informatie te verstrekken aan de GG&GD arts over zijn zoontje. Vinkenoog wilde dat niet omdat... lees verder »
Ouder verzet zich tegen verplichte Amsterdamse controle verzuim door schoolarts
16.03.09
Voor de Kantonrechter te Amsterdam dient op maandag 16 maart 2009 een zaak tegen vader V. De zoon van vader V heeft meermalen moeten verzuimen in verband met... lees verder »
Pleitnota leerplichtwetzaak
16.03.09
Hieronder treft u een link waarmee u de pleitnota (in geanonimiseerde versie) kunt lezen aangaande de leerplichtzaak van 16 maart 2009. In deze zaak werd een... lees verder »
9-jarige Khadija mag na gehoord te zijn door kinderrechter weer naar huis
26.02.09
Vorige week berichtten verschillende media over de zaak van Khadija. Inmiddels is het contact tussen Khadija en haar advocaat mr. Richard A. Korver hersteld en... lees verder »
Zaak Khadija in De Wereld Draait Door
19.02.09
De Wereld Draait Door besteedde ook aandacht aan der zaak van Khadija die door mr. Richard A. Korver van ons kantoor wordt behandeld. Via de onderstaande link... lees verder »
Radio interview over Khadija
19.02.09
mr. Richard A. Korver gaf een telefonisch interview aan Radio Noord-Holland dat u kunt beluisteren via onderstaande link.... lees verder »
Voogd haalt bakzeil, Khadija wint
17.02.09
VOOGD HAALT BAKZEIL   Khadija, het 9-jarige meisje dat haar advocaat een Kort Geding liet aanspannen tegen haar voogd (William Schrikker Groep) teneinde... lees verder »
Advocaat 9 jarig meisje reageert op onjuiste uitlatingen voogd(ijinstelling). Kort Geding gaat door.
16.02.09
De raadsman van Khadija (mr. Richard A. Korver) die eerder vandaag bekend maakte dat er een Kort Geding is aangespannen tegen de voogd van zijn 9-jarige... lees verder »
9-jarig meisje daagt voogd voor Kort Geding rechter
16.02.09
VOOGD VERHINDERT 9-JARIG KIND CONTACT MET HAAR EIGEN ADVOCAAT   Khadija, een meisje van 9 dat 2 ernstige ziektes onder de leden heeft, wenst te worden... lees verder »
Amsterdamse politie negeert beslissing Rechtbank
09.02.09
Hany werd in oktober 2007 slachtoffer van politiegeweld op het Rembrandtplein te Amsterdam. In verband met ongeregeldheden, waarmee Hany niets van doen had,... lees verder »
Doos met stukken reden uitstel vrouwenhandelzaak
14.01.09
mrs. Richard A. Korver & Marielle van Essen treden op in een vrouwenhandelzaak waarover het Noordhollands Dagblad het navolgende artikel publiceerde.... lees verder »
Slachtofferverklaring broer Gabrielle Cevat
12.01.09
Hieronder treft u de slachtofferverklaring van de broer van Gabrielle Cevat zoals afgelegd in de zitting tegen verdachte F.... lees verder »
Slachtofferverklaring voormalige levenspartner I
12.01.09
Hieronder treft u deel I van de verklaring van de vriend van Gabrielle Cevat zoals deze in de strafzaak tegen F. aan het dossier is toegevoegd.... lees verder »
Slachtofferverklaring moeder Gabrielle Cevat
12.01.09
Hieronder treft u de verklaring van de moeder van Gabrielle Cevat zoals deze ter zitting tegen F., de verdachte van het doodschieten van agente Gabrielle Cevat,... lees verder »
Slachtofferverklaring voormalige levenspartner II
12.01.09
Hieronder treft u deel II van de verklaring van de vriend van Gabrielle Cevat... lees verder »
Familie van vermoorde agent Cevat zal verklaring afleggen op zitting van verdachte
11.01.09
Op 13 januari 2009 staat de mondelinge behandeling gepland van de strafzaak tegen de persoon die op 9 juli 2008 de agente Gabrielle Cevat doodschoot.  De... lees verder »
YMERE verliest kort geding
28.12.08
mrs. Richard A. Korver en Anneliek P. Hendriks stonden een echtpaar bij dat bedereigd werd met huisuitzetting terwijl er een WSNP-aanvraag liep. De verhuurder,... lees verder »
Zedenslachtoffer heeft geen recht op dossier
22.11.08
De Kort Geding rechter te Den Haag heeft het verzoek van een zedenslachtoffer, daarbij gesteund door LANZS, de Staat te veroordelen tot afgifte van een kopie... lees verder »
Telegraaf rectificeert
20.11.08
Vandaag publiceerde de Telegraaf dat Tara Oedayraj Singh Varma de bezitster zou zijn van een groot aantal panden in Amsterdam en voerde aan dat zij schulden... lees verder »
Bewindvoerdersbende
17.11.08
BEWINDVOERDERSBENDE Zembla heeft aandacht besteed aan de problematiek rondom bewindvoerders. mr. Richard A. Korver heeft in deze uitzending diverse... lees verder »
Zedenslachtoffer krijgt dossier niet
06.11.08
ZEDENSLACHTOFFER KRIJGT DOSSIER NIET De Kort Geding rechter te Den Haag heeft het verzoek van een zedenslachtoffer, daarbij gesteund door LANZS, de Staat te... lees verder »
Pleitnota kort geding zedenslachtoffer
04.11.08
Hieronder treft u de pleitaantekeningen voor de zitting van 5 november 2008 voor het slachtoffer en de Stichting LANZS.... lees verder »
Slachtoffer zedenzaak eist dossier op
26.10.08
Slachoffers in zedenzaken worden nogal eens geconfronteerd met een Officier van Justitie die niet wil vervolgen omdat die bang is de zaak niet te kunnen... lees verder »
Ondernemer die veroordeeld was voor bestuurdersaansprakelijkheid
17.10.08
Ondernemer die veroordeeld was voor bestuurdersaansprakelijkheid toch toegelaten tot WSNP.Goede trouw / Wending ten goede Bij het Hof Den Haag diende een zaak... lees verder »
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd
17.10.08
WSNP dwangakkoord nader uitgelegd... lees verder »
WSNP Wetswijzingen
16.10.08
WSNP Wetswijzingen... lees verder »
Kort Geding Rechter 4 september MORATORIUM ARCHIEF
12.09.08
De Kort Geding Rechter van de Rechtbank Amsterdam heeft op 4 september 2008 regels aangegeven die gelden rondom het aanhangig maken van een executiegeschil... lees verder »
Recent arrest in de dwangakkoordenkwestie
08.08.08
LJN: BD9626, Gerechtshof Arnhem , 107.004.898Datum uitspraak:    05-08-2008Datum publicatie:   ... lees verder »
Hof geeft richtlijnen voor procedure dwangakkoord
06.08.08
Het hof zet in deze beschikking de route uit die gevolgd moet worden (zowel in eerste aanleg als in appel) als er een beroep op artikel 287a van de... lees verder »
Moeder verdronken jongen Blijburg 'daagt' Openbaar Ministerie
21.05.07
mr. Richard A. Korver is de advocaat van de moeder van Sergio, de jongen die bij strand Blijburg verdronken is. Hieronder treft u een persbericht.... lees verder »
Teen not guilty voor dead treath
26.03.07
mr. Korver helped a accused scholar who was accused of threatening his teacher. Result: NOT guilty.... lees verder »
Je gaat dood is niet altijd bedreiging
20.02.07
mr. Korver stond een jongen bij die zijn leraar bedreigde. De zaak eindigde in een vrijspraak.... lees verder »
Vrijspraak voor jongen die docent bedreigde
16.02.07
lees verder »
Onder Curatele
14.07.06
mr. Richard A. Korver staat het oud Tweede Kamerlid Oedayraijsingh Varma bijj waarover de pers onderstaand artikel schreef.... lees verder »
Cruisende homo
23.06.06
mr. Richard A. Korver geinterviewd door de Leeuwarder Courant... lees verder »
Winkeldief
01.06.06
lees verder »
Publiceren foto’s “winkeldief” verboden
31.05.06
Zie persbericht hieronder... lees verder »
Gemeente Amsterdam heeft fouten gemaakt bij strand Blijburg
18.05.06
Zie het persbericht hieronder voor meer informatie.... lees verder »
Steun voor Geldropse
27.02.06
Uit onderstaande publicatie blijkt dat de steun die mr. Korver aan de bejaarde vrouw in Geldrop gaf hartverwarmend is ontvangen.... lees verder »
Het afvalschandaal in Geldrop -Mierlo
27.02.06
Zie onderstaand bericht.... lees verder »
Rechtsbijstandverzekeraars besteden 1500 voegingen uit aan Stichting Slachtofferhulp
01.01.70
Rechtsbijstandverzekeraars zullen cliënten die zich als slachtoffer voegen in het strafproces, voor het opmaken van die voeging doorverwijzen naar de Stichting... lees verder »