NL / EN
Jeadvocaat:
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Normaal gaan vinden zal dat niet zo la… https://t.co/o1exGxnWhi

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Moet alles wat mag van de wet ook maar gebeuren?

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • U vond dat voldoende om te schieten? https://t.co/MaqLusoDv5

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @ItsNoGood101 Nee hoor maar gelijk schieten is ook zo wat

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @PieterOmtzigt: Zelf had ik in het reces een deel van de vragen al opnieuw gesteld. (6) https://t.co/YAavMHIPyU

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
9-jarig meisje daagt voogd voor Kort Geding rechter
Geplaatst op 16.02.09

VOOGD VERHINDERT 9-JARIG KIND CONTACT MET HAAR EIGEN ADVOCAAT

 

Khadija, een meisje van 9 dat 2 ernstige ziektes onder de leden heeft, wenst te worden gehoord door de Kinderrechter omdat zij terug wil naar huis.

 

Zij verblijft thans noodgedwongen op last van de Kinderrechter in een hospice. Zij heeft haar advocaat mr. Richard A. Korver gevraagd te bewerkstelligen dat zij met de rechter kan spreken. Dat is gelukt, de voogd weigerde echter mee te werken aan een zitting in het gerechtsgebouw.

 

Toen een nieuwe afspraak werd gemaakt om Khadija dan te horen in het hospice waar zij thans verblijft weigerde de voogd het haar toe te staan met haar advocaat te spreken teneinde dat verhoor van de Kinderrechter te kunnen voorbereiden.

 

Daarom spant mr. Richard A. Korver thans namens haar een Kort Geding aan. De raadsman weet zich gesteund door de Kinderrechtswinkel Amsterdam en Defence for Children die beiden aangeven het onrechtmatig te vinden dat een kind dat haar advocaat wenst te spreken dat contact wordt onthouden door de voogd. Het kind heeft namelijk recht op vrije en onbelemmerde toegang tot haar advocaat.

 

Het Kort Geding dient a.s. woensdag 18 februari 2009 om 14.30 uur voor de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam. Meer informatie kunt u verkrijgen bij mr. Richard A. Korver of vinden op www.korver-vanessen.nl onder het kopje publicaties, actueel.

Klik hier om het bericht te openen (pdf)