NL / EN
Jeadvocaat:
 • @MarcelHaenen @Het_OM Nog erger, in voetbaltermen is dit natrappen.

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @GAMvanDijk: Als kinderrechter zie ik bij zaken over ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen dagelijks het belang van rechtsbijsta…

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @strafarresten @oscarkuip Hoeft niet per se geweld te zijn. Misbruik van een feitelijkheid kan al genoeg zijn. Weet… https://t.co/dZkB82uFbz

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @oscarkuip @strafarresten Maar wel bizar dat er minder straf op staat dan verkrachting. Denk niet dat je ooit nog r… https://t.co/Y6CqmhHdce

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @oscarkuip @strafarresten Klopt

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Amsterdamse politie negeert beslissing Rechtbank
Geplaatst op 09.02.09

Hany werd in oktober 2007 slachtoffer van politiegeweld op het Rembrandtplein te Amsterdam. In verband met ongeregeldheden, waarmee Hany niets van doen had, werd het publiek gesommeerd het plein te verlaten. Toen Hany daaraan gevolg gaf werd hij van achteren aangevallen door een politiehond. Deze liet pas los na interventie van 6 agenten.

 

De agenten weigerden voor Hany, die zwaar verwond was, een ambulance te bellen. Hany wendde zich tot mr. Richard A. Korver, die in die periode meerdere cliënten met klachten over politieoptreden tot zich kreeg. Mr. Korver vroeg de geweldsrapportage op. De politie weigerde die te verstrekken. Daartegen tekende mr. Korver bezwaar aan. Op dat bezwaar werd door de politie niet beslist.   

 

Op verzoek van mr. Korver oordeelde de bestuursrechter van de Rechtbank Amsterdam dat de politie voor 8 januari 2009 een beslissing diende te nemen op het bezwaar van Hany. Ondanks een herhaald verzoek van mr. Korver en een gerechtelijk bevel nam de politie wederom geen beslissing.

Hany heeft thans een Kort Geding aangespannen en de Voorzieningenrechter gevraagd de politie Amsterdam een dwangsom op te leggen voor iedere dag dat zij niet aan het eerdere vonnis van de Rechtbank voldoet. De zitting zal naar verwachting binnen enkele weken zijn.   Daarbij vraagt Hany de rechter te anticiperen op de nieuwe wetgeving waarbij aan overheidsorganen een dwangsom kan worden opgelegd indien zij zich niet aan de bij wet gestelde termijnen houden.

 

De politie Amsterdam-Amstelland negeert in casu niet alleen de wet doch ook gerechtelijke uitspraak. Zodra de datum Kort Geding bekend is zal deze bekend worden gemaakt via deze site.

 

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:
mr. Richard A. Korver LLM 

advocaat / Attorney at Law

T 020-5357565