NL / EN
Jeadvocaat:
Familie comadief verontwaardigd over sepotbeslissingen OM
Geplaatst op 11.10.12

De familie van de vermeende inbreker die in het Frans Ottenstadion zo werd mishandeld dat hij zich nog immer in een sub-coma bevindt is verontwaardigd over de beslissing van het OM dat de zaak tegen de directeur en drie andere betrokken mannen wordt gesponeerd omdat het toegepaste geweld proportioneel zou zijn geweest.

De familie meent dat indien een val wordt gezet om een inbreker aan te kunnen houden, de politie daar niet bij betrokken wordt en ook geen professionals worden ingehuurd maar leken die aanhouding verrichten en de vermeende inbreker daardoor gedurende al bijna een jaar in coma is daarvoor verantwoording voor een rechter en in de openbaarheid dient te worden afgelegd.

Het is daarom dat de familie advocaat Richard Korver heeft verzocht ene artikel 12 procedure aanhangig te maken (beklag niet verdere vervolging) bij het Gerechtshof Amsterda.

De raadsman spreekt verder zijn verontwaardiging uit over de wijze waarop het OM het nieuws bekend heeft gemaakt. De raadsman ontving een fax van de Officier van Justitie en zag tegelijkertijd op twitter door een account van het OM al een persbericht verschijnen. De raadsman meent dat het OM beter eerst hem de tijd had kunnen geven om de familie te informeren alvorens de pers in te lichten.

"Het Openbaar Ministerie schijnt te vergeten dat er achter dit verhaal ook echte mensen zitten" aldus de famlie.