NL / EN
Jeadvocaat:
FAMILIE NIKKI LAWALATA DOET DRINGENDE OPROEP
Geplaatst op 09.04.15

De familie van de op 31 augustus 2013 om het leven gebrachte Nikki Lawalata (27) is razend. Ze hebben van het Openbaar Ministerie te horen gekregen dat een sepot is uitgegaan ten aanzien van één van de verdachten ten aanzien van het levensdelict dat is gepleegd tegen hun dochter en zus. De familie is diep teleurgesteld in de gang van zaken. Eerder werden twee verdachten aangehouden.

De familie beschikt nog immer niet over enige vorm van dossier terwijl de (advocaten van) verdachten in deze zaak wel over het dossier beschikken. Er zijn zelfs stukken op facebook geplaatst door een van de verdachten. Ook wekken mediapublicaties de indruk dat journalisten minst genomen inzage hebben gehad in het dossier   

De familie heeft begrepen van het Openbaar Ministerie dat er meerdere mensen zijn die gehoord zijn maar die zich hebben beroepen op hun verschoningsrecht. Daarbij valt te denken aan familieleden van een verdachte.

De familie Lawalata roept met klem één ieder op die informatie heeft die zou kunnen bijdragen aan het oplossen van dit gruwelijke misdrijf zich te melden bij de politie, danwel hun advocaat mr. Richard Korver.  

Voor het verstrekken van informatie kan per e-mail of telefoon contact met de raadsman worden gezocht via kantoor@korver-vanessen.nl en 020 – 535 75 65.

Tot slot laat de familie weten dat zij ernstig overweegt om een artikel 12 Sv procedure te starten tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om heer K. niet te vervolgen.