NL / EN
Jeadvocaat:
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Normaal gaan vinden zal dat niet zo la… https://t.co/o1exGxnWhi

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Moet alles wat mag van de wet ook maar gebeuren?

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • U vond dat voldoende om te schieten? https://t.co/MaqLusoDv5

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @ItsNoGood101 Nee hoor maar gelijk schieten is ook zo wat

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @PieterOmtzigt: Zelf had ik in het reces een deel van de vragen al opnieuw gesteld. (6) https://t.co/YAavMHIPyU

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Familie van vermoorde agent Cevat zal verklaring afleggen op zitting van verdachte
Geplaatst op 11.01.09

Op 13 januari 2009 staat de mondelinge behandeling gepland van de strafzaak tegen de persoon die op 9 juli 2008 de agente Gabrielle Cevat doodschoot.  De zitting vangt aan om 9 uur bij de Rechtbank Amsterdam.

 

De familie en toenmalige vriend van Gabrielle Cevat zijn tijdens de rechtszaak aanwezig, doch vragen de pers met klem hen niet te filmen, fotograferen of te tekenen. Zij willen niet herkenbaar in beeld. Het verlies is thans al zwaar genoeg. Herkenning op straat zou de confrontatie alleen  nog maar groter maken.

 

De familie heeft hun advocaat, mr. Richard A. Korver, bereikbaar via 020-5357565, verzocht namens hen commentaar aan de pers te geven indien die daar behoefte aan heeft.

 

Namens moeder, broer en vriend van Gabrielle diende hun advocaat, slachtofferverklaringen in. De verklaringen van moeder en broer zullen tijdens de zitting worden voorgedragen. De verklaring van de voormalige vriend van Gabrielle is aan het dossier toegevoegd door mr. Korver. Na afloop van de zitting kan de pers op de website van hun advocaat (www.korver-vanessen.nl) een kopie van die verklaringen vinden.

 

Namens moeder en broer wordt bovendien een vordering benadeelde partij ingediend. Dit om directe materiële schade, waaronder de notariskosten, op de verdachte te verhalen.

Familie en vriend van Gabrielle benadrukken, dat ook al kan geld verlies nooit goed maken, het ernstig te vinden dat de politiek nog immer geen wet heeft aangenomen die het mogelijk maakt om ook immateriële schade te claimen. De familie en vriend vinden dit ernstig nu zij Gabrielle nog elke dag hevig missen.

De familie spreekt de hoop uit dat de Officier van Justitie wel degelijk moord zal kunnen bewijzen omdat zij ervan overtuigd zijn dat Gabrielle zich heeft geïdentificeerd als agente toen zij de verdachte benaderde en deze haar desalniettemin doodschoot.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

 

Korver & Van essen advocaten
mr. Richard A. Korver LLM (korver@korver-vanessen.nl)
advocaat / Attorney at Law

Telefoon: 020-5357565