NL / EN
Jeadvocaat:
 • @art1GW @strafarresten In artikel 1:1 lid 2 Awb is onder meer opgenomen dat rechters, de wetgevende macht en de Eer… https://t.co/0v9WgSXKz3

  18 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @FondsSH: De @StichtingLANGZS vraagt aandacht ministers @ferdgrapperhaus en @SanderDekker voor een structureel probleem: ‘Rechters zijn…

  18 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @art1GW @strafarresten Een rechtbank is geen bestuursorgaan

  18 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Daders regelmatig lager gestraft door te drukke rechters https://t.co/rTniKbDe7X

  18 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • #inmijnstad https://t.co/BWoEYZLSRe

  18 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Hof Amsterdam bevestigt termijn goede trouw WSNP-schulden op 5 jaar
Geplaatst op 10.05.09

Het Hof Amsterdam deed op 10 april 2009 uitspraak in 1 van de zaken van advocaat mr. Richard A. Korver. Het ging om een ex-ondernemer die in financiele problemen was geraakt doordat hij in het verleden illegale werknemers aan het werk gesteld had. De ondernemer was daarvoor beboet en had aanzienlijke belastingschulden alsmede schulden bij het UWV.

Nu de schulden langer dan 5 jaar voor de aanvraag toelating tot de WSNP waren ontstaan en client sinds die tijd geen nieuwe schulden had laten ontstaan en ook overigens niet van gronden was gebleken die toelating zouden moeten verhinderen vernietigde het Hof de eerdere beslissing van de Rechtbank Amsterdam. Die had namelijk geoordeeld dat client in verband met het niet te goeder trouw zijn ontstaan en onbetaald laten van de schulden niet zou mogen worden toegelaten.

In deze zaak heeft mr. Korver van ons kantoor met succes een beroep gedaan op eerdere jurisprudentie en de zogenaamde RECOFA-richtlijn. Afschrift van het (om redenen van privacy van onze client) geanonimiseerde arrest treft u in de link hieronder aan.

Klik hier om het bericht te openen (pdf)