NL / EN
Jeadvocaat:
 • RT @IneVerhoeven7: Seksueel kindermisbruik heeft altijd al in alle groeperingen van onze samenleving bestaan. Nu worden er gelukkig meer me…

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Toch vraag ik me af of schot hier nodi… https://t.co/kQtfODU4mQ

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Normaal gaan vinden zal dat niet zo la… https://t.co/o1exGxnWhi

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Moet alles wat mag van de wet ook maar gebeuren?

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • U vond dat voldoende om te schieten? https://t.co/MaqLusoDv5

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Megazaak vrouwenhandel, Openbaar Ministerie mogelijk niet ontvankelijk. Uitspraak donderdag 5 november 16.00 uur
Geplaatst op 04.11.09

Donderdag 5 november a.s. om 16.00 uur doet de Rechtbank Alkmaar uitspraak op de preliminaire weren die door de verdediging van 5 verdachten van mensenhandel (4 Bulgaren & 1 Nederlander) tijdens twee zittingsdagen zijn aangevoerd.

 

De verdachten worden ervan verdacht diverse Bulgaarse vrouwen in de prostitutie in o.a. Alkmaar, Groningen en Leeuwarden te hebben uitgebuit

 

De verdediging meent dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk zou moeten worden verklaard in verband met onder andere:

 

·         Onrechtmatige toepassing van dwangmiddelen, w.o. observaties, huiszoekingen en dergelijke

·         Vooringenomenheid politie & justitie

·         Weigeren toevoegen van onderzoeksresultaten aan dossier

·         Onrechtmatig achterhouden van stukken voor de verdediging

·         Niet respecteren van regelgeving omtrent internationale rechtshulp

·         Knoeien met justitiële documenten

·         Weigeren onderzoek te doen naar ontlastende zaken en deze moedwillig buiten het dossier houden

·         Laten uitwerken van taps door tolken i.p.v. politiemensen en dat bovendien selectief

·         Inzet van apert ondeugdelijke tolken

·         Pogingen tot manipulatie van getuigen en het onder druk zetten van getuigen

·         Structureel opmaken van onvolledige danwel valse processen verbaal

·         Liegende Officier van Justitie

·         Pogingen de raadsman van een van de verdachten van de zaak te krijgen

·         Bewust tegenwerken van de verdediging

·         Openbaar Ministerie dat dossier dusdanig manipulatief samenstelt dat Rechtbank beveelt alle stukken ter beschikking te stellen

·         De daarop volgende weigering van de Officier van Justitie aan dat bevel te voldoen

·         Tunnelvisie

 

In de pers (o.a. Noordhollands Dagblad) verschenen eerder berichten over deze zaak. Daarin werd bericht dat alle slachtoffers nog steeds bedreigd zouden worden. De verdediging heeft opgemerkt dat het dan wel heel vreemd is dat de politie daar geen onderzoek naar heeft willen doen.

 

In die eerdere berichten wordt voorts gesuggereerd dat vast zou zijn komen te staan dat een vrouw na een gedwongen abortus gedwongen werd direct door te werken. De verdediging merkt op dat dit geenszins vast is komen te staan.

 

Verder is door de advocaat van de vermeende slachtoffers gesuggereerd dat de verdachten zijn gevlucht naar Bulgarije. Dit is onjuist. Zij wonen in Bulgarije, zij waren overgeleverd naar Nederland en zijn na hun vrijlating gewoon terug naar huis gegaan.

 

De stelling dat de verdachten zijn vrijgelaten vanwege hun lange voorarrest is ook niet juist, zij zijn vrijgelaten omdat de Rechtbank ernstige bezwaren niet langer aanwezig achtte.

 

De Rechtbank Alkmaar heeft 11 dagen uitgetrokken om de zaak te behandelen, maar als de Rechtbank het Openbaar Ministerie donderdag niet ontvankelijk verklaart dan komt er donderdag een einde aan deze strafzaak.

 

Twee van de vijf verdachten worden bijgestaan door mrs. Richard A. Korver en Marielle van Essen (advocaat van hoofdverdachte). Zij zijn beiden beschikbaar voor commentaar en bij de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar aanwezig.