NL / EN
Jeadvocaat:
 • @LilyJeannie65 @pauwnl Het was een verspreking in een promo. Kan gebeuren maar wel een vervelende.

  20 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @HartvNL: Nieuw meldpunt voor mannen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld https://t.co/cXQrlqVVax

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @meesteradvocaat: Een (advocaat van) verdachte die onder bewind is gesteld, mag geen verweer voeren tegen vordering tot schadevergoeding…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • “.. tegen de van moord verdachte Milica van Doorn?!?!!” Hallo!! Wakker worden @pauwnl Zij is VERmoord.

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @BeensSebastiaan: Morgen start de behandeling van het hoger beroep in de zaak rond de dood van #MitchHenriquez u weet wel die zaak waarb…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Moordproces van de rol na beroerte verdachte
Geplaatst op 02.09.15

Het moordproces tegen de 54-jarige Ad H. uit Voorschoten wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd vanwege zijn slechte medische conditie. Dit bepaalde de rechtbank in Haarlem woensdag. De man stak volgens het Openbaar Ministerie (OM) bijna een jaar geleden een 78-jarige Beverwijker dood en kreeg half februari in de gevangenis een zware beroerte. Sindsdien kan H. niet meer praten en is hij halfzijdig verlamd.

H. reed volgens de beschuldiging vorig jaar oktober naar Beverwijk en stak daar de partner neer van de advocate die zijn ex-vrouw had bijgestaan in een echtscheidingsprocedure, enkele jaren eerder. Hij liep vervolgens naar zijn auto, waarin hij een gasfles had geplaatst. Hij overgoot zowel het voertuig als zichzelf met benzine en wilde zichzelf in brand steken, toen hij door de politie werd overmeesterd.

Advocaat Richard Korver vroeg de rechtbank in maart al het moordproces stil te leggen, omdat hij op geen enkele manier meer met zijn cliënt kon communiceren. Ook begreep H. volgens hem niet dat en waarvoor hij werd vervolgd, een wettelijke voorwaarde voor het voeren van een proces. De rechtbank schakelde daarop een neuroloog in en heeft op basis van zijn conclusies besloten de vervolging te schorsen. H. wordt nog deze maand geplaatst in een verpleegkliniek, waar hij kan revalideren.

Het besluit is gekoppeld aan een lange reeks voorwaarden voor H., waaronder gebiedsverboden voor Beverwijk en Haarlem. De rechtbank wil elk halfjaar worden geïnformeerd of er verbetering in zijn toestand is.

 

Klik hier voor het artikel

Klik hier voor de uitspraak van de Rechtbank Haarlem.