NL / EN
Jeadvocaat:
Nabestaanden bootdrama eisen schadevergoeding
Geplaatst op 03.06.15

Twee overlevenden en nabestaanden van één van de twee doden bij het bootdrama 2 augustus op de Vinkeveense Plassen willen schadevergoeding van de verdachte (50). Hij ramde met zijn speedboot in het pikkedonker een sloep.

Aan welk bedrag de eisers denken, kon hun advocaat Richard Korver gisteren in de Utrechtse rechtbank nog niet zeggen. Daar was de eerste zitting waarbij nabestaanden oog in oog stonden met de speedbootbesturder. Het OM beschuldigt hem van doodslag, omdat hij op een zaterdagavond veel te hard, met drank op en zonder licht zou hebben gevaren. Ook zou hij na de crash zijn gevlucht. De verdachte meende volgens zijn advocaat Bart Nooitgedagt een boomstronk of boei te hebben geraakt. Hij werd uren na het ongeluk opgepakt in zijn woning aan de Vinkeveense Plassen.

De strafzaak is vrijwel zeker pas volgend jaar. ,,Vervelend voor mijn cliënten, deze man verdient een passende straf,'' reageert Korver. Nooitgedagt: ,,Deze zaak hangt al die tijd boven het hoofd van mijn cliënt. Het was gewoon een vreselijk ongeluk.''

De verdachte mag de strafzaak in vrijheid afwachten.

 

Klik hier voor het artikel.