NL / EN
Jeadvocaat:
 • RT @IneVerhoeven7: Seksueel kindermisbruik heeft altijd al in alle groeperingen van onze samenleving bestaan. Nu worden er gelukkig meer me…

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Toch vraag ik me af of schot hier nodi… https://t.co/kQtfODU4mQ

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Normaal gaan vinden zal dat niet zo la… https://t.co/o1exGxnWhi

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @renze_sinia @marcelzegtniets @Politie @CntrleAltDlt @Het_OM @POL_Zoetermeer Moet alles wat mag van de wet ook maar gebeuren?

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • U vond dat voldoende om te schieten? https://t.co/MaqLusoDv5

  26 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Ouder verzet zich tegen verplichte Amsterdamse controle verzuim door schoolarts
Geplaatst op 16.03.09

Voor de Kantonrechter te Amsterdam dient op maandag 16 maart 2009 een zaak tegen vader V. De zoon van vader V heeft meermalen moeten verzuimen in verband met zijn gezondheidstoestand. Die absenties zijn telkenmale keurig aan de school gemeld en door de school geaccepteerd .

 

Op grond van een Amsterdams convenant werden vader en zoon opgeroepen te verschijnen bij de schoolarts en bij de leerplichtambtenaar, hetgeen zij weigerden. Gevraagd naar de wettelijke basis voor die verschijningsplicht werden vader en zoon verwezen naar een Amsterdams convenant. Vader meent dat dit geen wettelijke basis is voor een verschijningsplicht en is dan ook niet gegaan.

 

Het Openbaar Ministerie besloot de vader te vervolgen. De Raad voor de Kinderbescherming werd ingeschakeld en vader ontving brieven van de Ketenunit (Openbaar Ministerie) met als briefhoofd “Jeugdcriminaliteit / Veelplegers” en folders met als titel” “Wat te doen als je bent opgepakt door de politie?”

Vader meent dat Justitie veel te ver gaat door op deze wijze ouders te intimideren en legt de zaak uit principe voor aan de Kantonrechter te Amsterdam. De zaak dient op maandag 16 maart 12.20 uur.

 

Vader laat zich bijstaan door mr. Richard A. Korver,  van het Amsterdamse kantoor Korver & Van Essen advocaten, die bereid is tot het verstrekken van meer informatie aan de pers.

 

Vanaf 13.00 uur zal de pleitnota (in geanonimiseerde vorm) op de website van zijn kantoor (www.korver-vanessen.nl) te vinden zijn.