NL / EN
Jeadvocaat:
 • RT @meesteradvocaat: Een (advocaat van) verdachte die onder bewind is gesteld, mag geen verweer voeren tegen vordering tot schadevergoeding…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • “.. tegen de van moord verdachte Milica van Doorn?!?!!” Hallo!! Wakker worden @pauwnl Zij is VERmoord.

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @BeensSebastiaan: Morgen start de behandeling van het hoger beroep in de zaak rond de dood van #MitchHenriquez u weet wel die zaak waarb…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Goedemorgen. https://t.co/LtbAerkbKe

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @JuriaandeVries @SaskiaBelleman Ja maar dat geeft niet. U zat per slot van rekening ook niet op de zaak.

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Ouder verzet zich tegen verplichte Amsterdamse controle verzuim door schoolarts
Geplaatst op 16.03.09

Voor de Kantonrechter te Amsterdam dient op maandag 16 maart 2009 een zaak tegen vader V. De zoon van vader V heeft meermalen moeten verzuimen in verband met zijn gezondheidstoestand. Die absenties zijn telkenmale keurig aan de school gemeld en door de school geaccepteerd .

 

Op grond van een Amsterdams convenant werden vader en zoon opgeroepen te verschijnen bij de schoolarts en bij de leerplichtambtenaar, hetgeen zij weigerden. Gevraagd naar de wettelijke basis voor die verschijningsplicht werden vader en zoon verwezen naar een Amsterdams convenant. Vader meent dat dit geen wettelijke basis is voor een verschijningsplicht en is dan ook niet gegaan.

 

Het Openbaar Ministerie besloot de vader te vervolgen. De Raad voor de Kinderbescherming werd ingeschakeld en vader ontving brieven van de Ketenunit (Openbaar Ministerie) met als briefhoofd “Jeugdcriminaliteit / Veelplegers” en folders met als titel” “Wat te doen als je bent opgepakt door de politie?”

Vader meent dat Justitie veel te ver gaat door op deze wijze ouders te intimideren en legt de zaak uit principe voor aan de Kantonrechter te Amsterdam. De zaak dient op maandag 16 maart 12.20 uur.

 

Vader laat zich bijstaan door mr. Richard A. Korver,  van het Amsterdamse kantoor Korver & Van Essen advocaten, die bereid is tot het verstrekken van meer informatie aan de pers.

 

Vanaf 13.00 uur zal de pleitnota (in geanonimiseerde vorm) op de website van zijn kantoor (www.korver-vanessen.nl) te vinden zijn.