NL / EN
Jeadvocaat:
Ouders Michelle Mooij klagen staat aan
Geplaatst op 25.03.15

ALKMAAR De nabestaanden van Michelle Mooij klagen de staat aan. Zij eisen een schadevergoeding en willen een nieuw onderzoek naar de dood van hun dochter door het Cold Case politieteam.

Onlangs werd de toenmalige vriend van Michelle - vijf jaar na dato - veroordeeld voor mishandeling en verkrachting, maar niet voor moord. 

Verdachte omstandigheden
De 24-jarige Michelle Mooij werd op 17 januari 2010 dood aangetroffen in haar flat in Alkmaar. Al snel concludeerde de politie dat het om zelfmoord ging. En ondanks dat er verdachte omstandigheden waren, werd geen uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheid dat Michelle misschien was vermoord.

Meerdere aangiftes
Haar ouders zijn er altijd van overtuigd geweest dat de vriend haar dood op zijn geweten heeft. Het was bekend dat hij haar bedreigde en mishandelde, en hij was zelfs eerder daarvoor veroordeeld. Michelle deed meerdere malen aangifte tegen haar vriend, maar ze bleven elkaar zien.

Verkrachting en mishandeling
Via de rechter dwongen de ouders van Michelle uiteindelijk af dat het onderzoek rond de dood van hun dochter werd heropend. Dat leidde ertoe dat justitie vorig jaar besloot om de vriend van Michelle alsnog te gaan vervolgen. Vorige maand werd hij veroordeeld tot vier jaar cel wegens verkrachting en mishandeling van Michelle in de nacht van haar overlijden. Voor moord was geen bewijs en wat er die nacht in de flat van Michelle is gebeurd, is nog steeds niet bekend.

Volgens advocaat Richard Korver is een deugdelijk onderzoek door gespecialiseerde mensen de enige manier om de zaak voor eens en voor altijd uit te zoeken. Vanavond bij ons programma Recht uit Noord-Holland het hele interview met de ouders van Michelle.
Klik hier voor de video waarin mr. Korver een toelichting geeft.