NL / EN
Jeadvocaat:
Reactie familie Cevat op aanbod hoofdcommissaris Welten
Geplaatst op 12.05.09

De nabestaanden van Gabrielle Cevat hebben kennis genomen van het aanbod van de Amsterdamse hoofdcommissaris Welten zich garant te stellen voor de schade en kosten die zij ten gevolge van het overlijden van hoofdagente Gabrielle Cevat hebben moeten maken. Dat aanbod wordt geapprecieerd.

De familie hecht eraan te bevestigen dat zij veel steun ontvangt van de politie, doch dat zij meent dat de primair verantwoordelijken, te weten de verdachte en de Staat der Nederlanden vooreerst dienen te worden aangesproken. Pas indien deze geen verhaal bieden zal de familie, overigens dankbaar, gebruik maken van de aangeboden garantstelling.

De advocaat van de nabestaanden mr. Richard

A. Korver merkt nog op dat het aanbod van de politie genereus is, doch dat in dit soort zaken niet iedere cliënte kan rekenen op dergelijke steun en dat dit de vraag die is gerezen omtrent kosteloze rechtsbijstand daardoor niet minder urgent doet zijn.

Kamerlid Boris van Ham heeft hedenmorgen in het programma Goedemorgen Nederland toegezegd Kamervragen te zullen stellen over het systeem opdat ieder slachtoffer aanspraak kan maken op deugdelijke gefinancierde rechtsbijstand.