NL / EN
Jeadvocaat:
Reactie op cassatie Roberts M.
Geplaatst op 06.06.13

De ouders die zijn betrokken bij de Amsterdamse zedenzaak betreuren het dat M. zijn zaak in cassatie zal voorleggen. ''Zij hadden er graag een punt achter gezet'', zei advocaat Richard Korver donderdag, in reactie op het nieuws dat M. niet berust in zijn veroordeling door het gerechtshof in Amsterdam. Korver staat tientallen ouders in de zaak bij.

Een aantal ouders zal echter niet lijdzaam afwachten hoe de zaak voor M. bij het hoogste rechtscollege uitpakt. Korver: ''Als M. zijn gelijk wil halen, zullen wij dat ook doen. Wij zullen, in het kader van diezelfde procedure, zelfstandig klachten ontwikkelen en aan de Hoge Raad voorleggen. Die mogelijkheid hebben wij volgens de wet.''

Korver denkt daarbij onder meer aan een van de belangrijkste vragen die aan de kant van de ouders in de zedenzaak heeft gespeeld: zijn ouders van jonge, misbruikte kinderen juridisch aan te merken als slachtoffer? Rechtbank en hof hebben deze vraag met 'nee' beantwoord. Volgens Korver waren er tal van argumenten om dat wel te doen. Er is wetgeving in de maak die ouders in dergelijke zaken als slachtoffer zal erkennen.

Ook met de toekenning van schadevergoeding visten de ouders in het strafproces tegen M. en diens partner op een aantal fronten achter het net. Ook die kwesties zullen zij in de cassatieprocedure op tafel leggen, kondigde Korver aan.

 

Bron: ANP, Peter Elberse