NL / EN
Jeadvocaat:
 • @LilyJeannie65 @pauwnl Het was een verspreking in een promo. Kan gebeuren maar wel een vervelende.

  20 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @HartvNL: Nieuw meldpunt voor mannen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld https://t.co/cXQrlqVVax

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @meesteradvocaat: Een (advocaat van) verdachte die onder bewind is gesteld, mag geen verweer voeren tegen vordering tot schadevergoeding…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • “.. tegen de van moord verdachte Milica van Doorn?!?!!” Hallo!! Wakker worden @pauwnl Zij is VERmoord.

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @BeensSebastiaan: Morgen start de behandeling van het hoger beroep in de zaak rond de dood van #MitchHenriquez u weet wel die zaak waarb…

  19 nov 2018 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Richard Korver: LANZS steunt kort geding tegen Hof Amsterdam
Geplaatst op 10.12.12

mr. Richard Korver laat in reactie op commotie over het slachotffer in een zedenzaak dat door het Hof geweigerd wordt via SKYPE zijn eigen zaak te volgen weten dat in zijn boek Recht van Spreken diverse voorbeelden beschreven staan waarbij het Hof Amsterdam bepaald niet welwillend is geweest in de richting van slachtoffers.

De kwestie die thans voorligt is door LANZS beoordeeld en LANZS heeft een legal opinion afgegeven ten behoeve van het slachtoffer. Ook gaf LANZS daar een persbericht over uit. De inhoud daarvan is te raadplegen via inderstaande link.

Korver benadrukt dat nieuwe wetgeving kennelijk dringend nodig is omdat niet iedere rechter de rechtspositie van slachtoffers welwillend uitlegt. Er zijn namelijk zaken die ook bij het Hof Amsterdam wel goed verlopen. Er is een nieuwe richtlijn uit Europa van 25 oktober 2012, Nederland heeft nog een kleine drie jaar om de rechten die daarin beschreven staan te implementeren middels nieuwe wetgeving.  

Klik hier om het bericht te openen (pdf)