NL / EN
Jeadvocaat:
 • Angst voor vergelding. Angst aangesproken te worden voor discriminatie (doelgroepen). Angst om t politie onderzoek… https://t.co/3MMwYHr2MU

  24 mrt 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Nee maar vindt t omdat t kinderen betreft wel een graadje erger https://t.co/eDhfFFTswd

  24 mrt 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Eens https://t.co/pN66wyOVXP

  24 mrt 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Ik heb geen moeite met andere culturen wel met het hinderen van vrije expressie van kleine kinderen. Grote moeite. https://t.co/NOdWMrGhqR

  24 mrt 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @Remmetje14 Al lijkt dat tegenwoordig wel een pretpark. Bezoekers zijn iig dezelfde doelgroep...

  24 mrt 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Ruim vier ton schadevergoeding voor slachtoffers pooierbende
Geplaatst op 24.07.11

RTV Noordholland berichtte over een zaak waarbij mr. Richard A. Korver van ons kantoor 3 slachtoffers bij stond. De tekst van het bericht ziet u hieronder, de link verwijst naar het artikel en naar het radio interview dat mr. Korver over deze zaak gaf. 

 

HAARLEM Twee slachtoffers van de donderdag veroordeelde pooierbende hebben beide een schadevergoeding van 217.500 euro gekregen. Of dit een recordbedrag is in een dergelijke zaak, is onbekend. Het gebeurt niet vaak dat er zulke hoge vergoedingen worden toegekend aan slachtoffers in een strafzaak.

De vrouwen zijn volgens de rechtbank door de bende seksueel uitgebuit omdat ze gedwongen in de prostitutie werkten. De slachtoffers werden samen ondergebracht in een flat in Purmerend. Van daaruit werden ze naar bordelen en seksclubs vervoerd in onder meer Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. De bendeleden hebben donderdag gevangenisstraffen tot zes jaar gekregen.

'Niet eerder zo'n hoge vergoeding meegemaakt'
Twee slachtoffers kregen van de rechtbank uiteindelijk een schadevergoeding van ruim twee ton. Hun advocaat, Richard Korver, had 300.000 euro geëist, een bedrag dat tot voor kort onmogelijk was. "Sinds begin dit jaar is er een nieuwe wet genaamd 'versterking positie slachtoffer'. Dat maakt het mogelijk meer schadevergoeding te vragen", aldus Korver. "Mijn cliënten werden gedwongen in de prostitutie te werken en het geld dat ze daarmee verdienden moesten ze afstaan."

De advocaat durfde niet te zeggen of deze schadevergoeding van recordhoogte is. "Ik heb wel eens gehoord van schadevergoedingen rond de ton. Maar ik heb zelf nog nooit zo'n hoge vergoeding meegemaakt."

Volgens de rechtbank hadden de slachtoffers recht op 200.000 euro voor verdiensten uit de prostitutie. De overige 17.500 euro is smartengeld.

Klik hier om het bericht te openen (externe link)