NL / EN
Jeadvocaat:
 • @MarcelHaenen @Het_OM Nog erger, in voetbaltermen is dit natrappen.

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @GAMvanDijk: Als kinderrechter zie ik bij zaken over ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen dagelijks het belang van rechtsbijsta…

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @strafarresten @oscarkuip Hoeft niet per se geweld te zijn. Misbruik van een feitelijkheid kan al genoeg zijn. Weet… https://t.co/dZkB82uFbz

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @oscarkuip @strafarresten Maar wel bizar dat er minder straf op staat dan verkrachting. Denk niet dat je ooit nog r… https://t.co/Y6CqmhHdce

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @oscarkuip @strafarresten Klopt

  23 jan 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Slachtoffers woedend over wederom vrijlaten mensenhandelaar
Geplaatst op 28.04.10

Slachtoffers in de mensenhandelzaak Judo zijn ontzet en woedend over de wijze waarop justitie omgaat met hun belangen door het loslaten van Murat O..

Murat O. wordt verdacht van mensenhandel en uitbuiting in de prostitutie en is door de Rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel. Tegen die beslissing diende hij Hoger Beroep in bij het Hof Amsterdam. De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld.

Desalniettemin heeft het Hof besloten dat Murat O. tot de volgende zitting in vrijheid dient te worden gesteld. Dit omdat, alles afwegende, zijn persoonlijke belangen zwaarder dienen te wegen dan die van de maatschappij.

De slachtoffers menen dat er aan hun belangen geen enkel recht is gedaan, Zij zijn niet eens gehoord op dit verzoek en bovendien niet over de uitkomst daarvan geïnformeerd. Via de media dienden zij te vernemen dat Murat O. op vrij voeten is gesteld.

Navraag door hun advocaat, mr. Richard A. Korver, bij het Openbaar Ministerie leidde tot niets nu de desbetreffende Advocaat-Generaal deze week niet beschikbaar is. Navraag bij het Hof leverde op dat de advocaat zich kon verstaan met de pers raadsheer. Deze gaf aan niet te weten waarom de slachtoffers c.q. hun advocaat niet zijn geïnformeerd.

De slachtoffers zitten ondergedoken en zijn bang. Zij laten weten dat in het huidige stelsel de belangen van de slachtoffers niet danwel onvoldoende zijn meegewogen nu hen niet om hun mening is gevraagd en zij via de media dienen te vernemen dat Murat O. in vrijheid is gesteld. Zij stellen dat uit de zaak Saban B., klaarblijkelijk geen lering is getrokken.

De advocaat van de slachtoffers dient vandaag nog klachten in bij het Hof en het Openbaar Ministerie over het feit dat hij niet geïnformeerd is en hij zijn cliënten pas kon waarschuwen nadat hij via de media had moeten vernemen dat Murat O. in vrijheid is gesteld.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

mr. Richard A. Korver

0651274579