NL / EN
Jeadvocaat:
 • #streetart https://t.co/zNLk2lPvP8

  6 dec 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • @oosterhoff2 Ja want je kijkt niet blij omhoog als je in psychische nood zit, tenzij je een overdosis Prozac hebt geslikt

  6 dec 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Nieuwe Advocaten voor kroongetuige Nabil B. blijven anoniem na vertrek van zijn laatste advocaat https://t.co/3gsflnR27u

  6 dec 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @Autismespreekt: @jeadvocaat Niet nadenken is een hele vervelende trend geworden.

  6 dec 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • denken de mensen die dit uitbetalen dan gewoon niet na https://t.co/DkhB07ackn

  6 dec 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Verdachte van moord op Niko Oort (78) 'moet vrij' na beroerte
Geplaatst op 31.08.15

Ad H., de man die verdacht wordt van de moord op de 78-jarige Niko Oort, moet zo snel mogelijk de gevangenis uit en naar een verpleegtehuis. Zijn advocaat Richard Korver eist vrijdag voor de rechtbank in Haarlem dat hij niet meer wordt vervolgd. H. kreeg een half jaar geleden een beroerte, kan niet communiceren en snapt niet meer wat hem ten laste wordt gelegd.

,,De poppenkast heeft lang genoeg geduurd, dit moet afgelopen zijn,'' zegt advocaat Korver, doelend op het feit dat H. ondanks zijn beroerte nog steeds vast zit. De 54-jarige Voorschotenaar Ad H. is niet terminaal, maar experts achten de kans op verder herstel zo goed als nul. H. is halfzijdig verlamd en kan op geen enkele manier communiceren. Niet via spraak, evenmin via gebaren.

,,Een gespecialiseerd arts heeft geconcludeerd dat mijn cliënt niet meer begrijpt dat hij vervolgd wordt en dat hij mij, zijn advocaat, ook niet kan instrueren,'' zegt Korver. ,,Dan kan hij ook niet vervolgd worden.''

Financieel kapot
Ad H. stak 1 oktober 2014 in Beverwijk de 78-jarige Niko Oort dood. Oort was de man van een advocate die Ads ex-vriendin bijstond toen Ad en die vriendin uit elkaar gingen. Die ex-vriendin en haar advocate voerden de ene na de andere rechtszaak tegen Ad en kleedden hem financieel volledig uit, zo heeft familie van Ad althans gezegd.

Ad verloor zelfs hun gezamenlijke huis aan de vrouw waar hij drie jaar mee samen was. Door alle perikelen verloor Ad ook z'n baan en moest hij uit armoede voor niks in bij zijn hoogbejaarde moeder inwonen.

Zelfmoord
De wanhopige Ad H. probeerde 5,5 jaar geleden al zelfmoord te plegen. Omdat er beslag was gelegd op zijn salaris, kon hij zich geen goede advocaat veroorloven voor de meer dan tien procedures die zijn ex tegen hem voerde.

Ruim vijf jaar na de scheiding van zijn ex stak Ad in op de man van de advocate die hem in zijn ogen kapot had gemaakt. Dat gebeurde voor het huis van Oort in Beverwijk. Toch beweerde Ad, toen hij nog kon praten, dat dat een ongeluk was en geen wraakactie tegen de advocate.

Ziekenhuishospitaal
Of Ad voor de dodelijke steekpartij nog veroordeeld gaat worden, is de vraag. Na de beroerte mocht hij zes weken revalideren buiten de gevangenis om, maar inmiddels zit hij alweer maanden in het gevangenishospitaal in Scheveningen. Uitzicht op herstel is er amper meer. De rechter zal vrijdag moeten beslissen of Ad in deze conditie nog vervolgd kan worden voor de moord op Niko Oort, of dat hij zijn dagen mag slijten in een verpleegtehuis.
Klik hier voor het artikel