NL / EN
Jeadvocaat:
 • @VeenMargriet @KatinkaSlump @FleurTerpstra Dat de agent niet op twitter zit?

  25 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Echt iets voor @jjvpeperstraten ook. Goed weekend https://t.co/xtdjkjuUhU

  24 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Rechter confronteert ouders in gezagszaak met bijbelse teksten. Bijzonder is het zeker. Lezenswaardig ook.… https://t.co/DHwAH6Pvzy

  24 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • RT @TheRebelThePoet: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid: Kick Out Zwarte Piet is geen (links)extremistische of terro…

  24 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
 • Zo waar https://t.co/IUvHFEZA4I

  23 mei 2019 - Favoriet - Retweet - Beantwoorden
Zaak vrouwenhandel terug naar rechtbank
Geplaatst op 25.10.10

AMSTERDAM - De rechtbank in Alkmaar moet een vrouwenhandelzaak die eerder strandde, toch behandelen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten, aldus een woordvoerder maandag. 

De zaak gaat om vijf verdachten die Bulgaarse vrouwen in de prostitutie zouden hebben uitgebuit. Vorig jaar verwees de rechtbank in Alkmaar deze zaak naar de prullenmand door het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. Volgens de rechters hadden het OM en de politie een aantal steken laten vallen in het onderzoek, waardoor de verdachten geen eerlijk proces zouden krijgen. Het OM zou stukken hebben achtergehouden en de rechtbank hebben misleid. 

Het OM was het hiermee niet eens en ging in hoger beroep. Het OM eiste dat de rechtbank in Alkmaar deze zogenoemde Sierra-zaak opnieuw zou behandelen. Het gerechtshof is het hiermee eens. Volgens de raadsheren van het hof staat niet vast dat de aanklager er op uit was de rechtbank te misleiden of informatie achter te houden. Wel heeft het OM de ''het geduld van de rechtbank danig op de proef gesteld'', onder meer doordat documenten te laat werden aangeleverd. Het OM heeft laten weten zeer tevreden te zijn met de uitspraak van het Amsterdamse hof. 

Advocaten Marielle van Essen en Richard A. Korver blijven strijdvaardig, meldden ze maandag. Ze hebben nog andere argumenten op basis waarvan volgens hen het OM niet-ontvankelijk verklaard zou moeten worden. ''De rechtbank Alkmaar moet nu gaan beoordelen of de overige verweren voldoende reden zijn het OM opnieuw niet-ontvankelijk te verklaren.'' De raadslieden vrezen dat de verdachten geen eerlijk proces krijgen, omdat het OM ''de belangen van de verdediging met voeten treedt.'' (ANP)

 

In de link hieronder kunt u de uitspraak van het Hof terugvinden. 

Klik hier om het bericht te openen (externe link)